Drie bluesbands in Baarends

GOES - Als je graag wilt spelen en het soms moeilijk blijkt om aan voldoende optredens te komen, moet je zelf wat op poten zetten. De Zeeuwse bands Annlies Bluesband, Delta Bluesband en Rooster Cogburn Bluesband organiseren daarom vrijdag 12 april een bluesavond in café Baarends in Goes.

We liepen al langere tijd rond met dit idee, maar voordat je alles hebt vastgelegd, afspraken hebt gemaakt en een café hebt gevonden dat mee wil werken ben je wel even verder. Voor alle drie de bands geldt dat we best geregeld optreden, maar het aantal Zeeuwse gelegenheden waar ze bandjes boeken is beperkt en het wordt er niet echt beter op. Onvoldoende budget, kennelijke onbekendheid van onze bands, problemen om live muziek te programmeren zijn factoren.

De ODP-avonden in café Baarends zijn eind vorig jaar gestopt, omdat de belangstelling wat terug liep, maar qua sfeer hebben we wel zoiets in gedachten. De bandjes op het biljart dus en hopelijk een volle tent.

Bevriend

We hebben voor deze eerste editie gekozen voor drie bevriende bands. Onderling hebben we al veel samen gespeeld in allerlei combinaties. Gitarist Sander van de Delta Bluesband speelde in een vroege incarnatie van de Annlies Bluesband en drummer Roland Bosman van deze laatste band speelde ooit weer in de Delta Bluesband. Drummer Peter van der Poel van Rooster Cogburn Bluesband hielp de Annlies Bluesband ook nogal eens uit de brand als Roland weg was.

Maar het zijn wel drie verschillende bands, zodat het publiek een variatie aan vocalisten en muzikanten voorgeschoteld krijgt. Het wordt geen ‘high brow’-gebeuren. Blues, soul, rock ’n roll; het is allemaal volksmuziek, bedoeld om op te dansen en het gezellig te maken onderling.

Uiteraard hopen we dat het een succes wordt. De entree is deze eerste keer gratis.

Line up

De Delta Bluesband is ruimschoots de oudste band van deze drie, opgericht in de jaren zestig door de Zeeuwse blues en rock ‘n’ roll legende Jan Blok. Zanger en bluesharpist Johannes Milhous en bassist Han van Nieuwenhuijzen draaien al sinds die tijd mee in de Zeeuwse bluesscene. Drummer Ben Klink legt samen met Han een stevige bodem onder de blues en rock ‘n’ roll van deze band.

Gezicht en stem van de Annlies Bluesband is de geweldige Annelies ‘Piepje’ van de Waarsenburg. Mondharmonicavirtuoos Peter van de Korput, snarentovenaar Jack Smits en basgitaarkanon Jan Felius zijn bekend van andere Zeeuwse formaties. Deze band speelt zowel oudere als moderne soul- en bluesnummers in een eigen jasje, variërend van Muddy Waters, Red Devils en Etta James, tot Tommy Castro en Janis Joplin.

De Rooster Cogburn Bluesband is opgericht in maart 2015 als powertrio, met bassist Willem Slaakweg, drummer Peter van der Poel en zanger-gitarist Leon. Pas enkele maanden vonden ze versterking in zangeres Leslie de Groot en Hammond-speler Ruud Paas, waarmee hun repertoire en geluid gevarieerder konden maken. Denk aan Muddy waters, Walter Trout, Rory Gallagher en Robben Ford, maar ook Cream, Hendrix, The Free en zelfs Nederblues.

Entree: gratis, aanvang 20.00 uur.

Meer berichten