Tijdens de bekendmaking bij restaurant Karel V van Goes Couture in september showde David Laport twee van zijn creaties.   FOTO:LEON JANSSENS
Tijdens de bekendmaking bij restaurant Karel V van Goes Couture in september showde David Laport twee van zijn creaties. FOTO:LEON JANSSENS (Tijdens de bekendmaking bij Karel V van Goes Couture poseerde David laport met twee van zijn mannequins. Foto: FOTO: LEON JANSSENS.)

David Laport met collectie op Goes Couture

Modeontwerper David Laport, geboren en opgegroeid in Goes, staat dit jaar centraal tijdens het evenement Goes Couture op 27 september in de Grote- of Maria Magdalenakerk waar zijn collecties van de afgelopen vijf jaar en zijn nieuwe creaties te zien zijn.

GOES - David Laport, zijn naam is niet meer weg te denken uit de internationale fashionscene en hij wordt in één adem genoemd met couturiers als Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent. Een (oud) inwoner op wie Goes trots kan zijn. "Op diverse locaties heb ik geshowd maar nog nooit in een kerk. Daar kun je zo iets moois van maken. Het lijkt mij een unieke ervaring om onze show daar voor het publiek neer te zetten", zegt David Laport in een eerste reactie, "Voor onze mode werken wij met mooie stoffen uit Frankrijk, Italië, Zwitserland, ja, van over de hele wereld. Mode is mijn passie. Je trekt je eigen plan en maakt je eigen creaties. Dat is hoe het werkt." Wethouder Loes Meeuwisse en Tom de Koning van Goes Marketing zijn blij met de komst van David Laport: "Hij stond al een paar jaar op ons lijstje, maar we hebben even gewacht tot hij beroemd genoeg was. Daarbij komt dat we vorig jaar Claes Iversen konden krijgen en die wilden we ook graag in Goes", zegt Tom de Koning.

Plissé-jurk

David Laport wordt in 1986 geboren in Goes als David van der Schraaf. Hij groeide op in een ondernemende, creatieve familie waar hij de liefde voor kunst, musea, toneel, en theater met de paplepel ingegoten krijgt. Op zijn negentiende besluit hij voor zijn opleiding naar de Randstad te verhuizen en schreef zich in voor de Koninklijke Academie voor beeldende Kunsten in Den Haag, richting mode en textiel. Gegrepen door zijn passie stort hij zich volledig op zijn opleiding en op zijn afstudeercollectie. Deze collectie presenteerde hij tijdens de Graduation Show op de academie. Toen al viel zijn talent op door zijn inmiddels befaamde plissé-jurk. Dit bijzonder knap én esthetisch staaltje van textieltechniek zette hem direct in de spotlights van fashion-minnend Nederland. Een jurk die iconisch is geworden voor zijn werk en regelmatig in zijn collectie terugkeert. In 2014 start hij zijn eigen label "David Laport". In 2016 wordt hij gekozen tot Stimuleringsfonds-talent en wint in 2017 hij de prestigieuze European Woolmark Prize in Parijs in de categorie Womanswear met een feloranje strapless wollen jurk. Deze belangrijke prijs opende internationaal veel deuren voor de jonge ontwerper. Informatie: goesisgoes.nl/ kaartverkoop.

Meer berichten