Vertrek van The ladies Night for the Roses, altijd een motorrijder met een boeket rozen voorop.
Vertrek van The ladies Night for the Roses, altijd een motorrijder met een boeket rozen voorop. (Foto: )

Ride for the Roses, grootste Zeeuwse fietsevenement

Zeeland staat in juni en september opnieuw in het teken van The Ride for the Roses, het grootste Zeeuwse fietsevenement waarvan de opbrengsten ten bate van het KWF Kankerbestrijding komen. De Kick Off voor 'The Ride' is dinsdagavond 16 april vanaf 20.00 uur in theater De Mythe in Goes.

GOES - Op zondag 15 september wordt de landelijke Ride for the Roses voor de derde keer in Zeeland georganiseerd. De organisatie van dit prestigieuze evenement is voor het eerst in handen van KWF Kankerbestrijding (KWF). De Zeeuwse organisatie, de DELTA Ride for the Roses zal het KWF daarbij ondersteunen. Ook de Gemeente Goes en Provincie Zeeland zijn hierbij nauw betrokken. Alles wordt in het werk gesteld om tot een prachtig resultaat te komen. De revenuen van het evenement komen ten goede van KWF, teneinde daarmee wetenschappelijke onderzoeken te financieren die uiteindelijk zullen leiden tot een versnelling in kankeronderzoek. Eddy Bogaert, voorzitter van DELTA Ride for the Roses: "In de Mythe is de presentatie van ons programma voor dit jaar. Omdat de landelijke Ride in september naar Zeeland komt wordt de DELTA Ride for the Roses op zaterdag niet verreden. Wel is er vrijdagavond 14 juni The Ladies Night Ride met een extra afstand van 45 kilometer toegevoegd voor dames die wat verder en langer willen fietsen. Ditmaal ook in een nieuw tenue, geen geel-, maar een DELTA-blauw T-shirt. Het vertrek is vanaf de Grote Markt in Goes. We hopen nog een BN'er te strikken, maar in ieder geval komen Patricia Foort en Albertina zingen." Meer op: ridefortheroses.nl/evenementenkalender.

Terneuzen

The Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen wordt dit jaar op zaterdag 15 juni verreden met start en finish in Terneuzen. "Normaal rijden we hier op zondag maar dit jaar kan dat op zaterdag. Iedereen kan dan meefietsen, ook wanneer men om principiële reden op zondag niet wil fietsen. Voor Terneuzen is voorinschrijven gewenst met maximaal 3.000 deelnemers."

Meer berichten