Oosterscheldekreeft
Oosterscheldekreeft (Foto: onbekend)

Lezing over de Oosterscheldekreeft

Het kreeftenseizoen is weer begonnen. Het Oosterscheldemuseum in Yerseke verzorgt op vrijdag 12 april een lezing over de Oosterscheldekreeft. Suzanne de Jager uit Yerseke vertelt niet alleen over de groei, levenswijze, voortplanting en leefomgeving van deze bijzondere kreeft, maar ook over de (duurzame) vangst en het culinaire aspect.

YERSEKE - De avond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. De kosten zijn 5 euro inclusief consumpties. In verband met de organisatie aanmelden via info@oosterscheldemuseum.nl of via www.oosterscheldemuseum.nl.

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. De Oosterscheldekreeft is een Europese zeekreeft die voorkomt in een rotsachtige leefomgeving. Vanaf de jaren 80 van de negentiende eeuw is deze kreeft ontdekt in de Oosterschelde en wist zich te handhaven na de sluiting van de Oosterschelde d.m.v. de Pijlerdam. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat de Oosterscheldekreeft door selectie en overleving een afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld heeft. Met uniek beeldmateriaal van het Oosterscheldemuseum wordt het verhaal van deze bijzondere kreeft door Suzanne de Jager toegelicht. Om 19.30 uur begint de avond van vrijdag 12 april met de lezing en wordt om 21.30 uur afgesloten. Het Oosterscheldemuseum laat zien hoe de schelpdiervisserij in Yerseke zich heeft ontwikkeld vanaf de negentiende eeuw en haalt het verdronken land van Zuid-Beveland weer boven water. In het Oosterscheldemuseum is een wisselexpositie over de kreeften ingericht. Voor info en aanmelding (voor 9 april), zie www.oosterscheldemuseum.nl

Meer berichten