"Ik ben echt 71 jaar", zegt Elisabeth van Gelderen. "Je bent niet de enige die het niet gelooft." Zeg nu zelf... Foto: Conny den Heijer
"Ik ben echt 71 jaar", zegt Elisabeth van Gelderen. "Je bent niet de enige die het niet gelooft." Zeg nu zelf... Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Ik trek veel op met jongeren

In 2015 stond ze model voor 'A muse a day ' van Rem van den Bosch. Jawel, een naaktfoto-shoot. Ze ontvangt ons, keurig gekleed in een zwart leren broek met tijgerprint blouse bij haar thuis.

Oost-Souburg - Zijn we hier wel op het goeie adres? Deze dame oogt bij lange na geen 71 jaar. "Ha, ha, nou dank je wel hoor maar ik ben echt 71." zegt Elisabeth van Gelderen. "Sterker nog, ik ben zelfs al overgrootmoeder," zegt ze lachend. Elisabeth komt uit een groot gezin: ze is nummer 7 in de rij van 15 kinderen. "Kijk, ik heb veel ellende meegemaakt, als kind en later in mijn leven. Toen mijn moeder overleed bleef mijn vader achter met al die kinderen, waarvan de jongste nog maar een baby was. Vier jaar later stierf hij zelf ook. De jongste kinderen werden ondergebracht in een kindertehuis, ik zelf ook. Later ging ik naar een pleeggezin."

Jaren later verloor zij haar zoontje Erwin van 13 maanden en inmiddels is ze bijna 20 jaar weduwe. "Dan ben je nog te jong om achter de geraniums te gaan zitten. Ik heb mezelf bij elkaar geraapt en ben gaan sporten. Ik heb 20 jaar turnles en 16 jaar jazzballet gegeven. Ik doe aan Salsa dansen, Zumba, aan de apparaten in de sportschool, en heb aan steps en buikdansen gedaan. En reizen, ieder jaar zoek ik een lekker warm vakantie oord en ga daar alleen naartoe. Ik onderneem daar ter plekke van alles. Zie ik een boot, dan vaar ik mee. Ik ben in Cuba geweest, Montreal, Turkije, Egypte, Tunesië, de Dominicaanse Republiek en Curaçao geweest. Dit jaar ga ik weer naar Tunesië."

Elisabeth heeft weinig leeftijdsgenoten in haar kennissenkring. Misschien kunnen zij haar leefstijl niet bijhouden? "Dat zou best kunnen. Kijk, naar die danslessen en de sportschool gaan veel jongeren. Dat contact houdt me jong. Ik ben gezond en fit maar besef ook dat het morgen allemaal anders kan zijn. Ik rook en drink niet en geniet met volle teugen. Ik pak wat ik pakken kan. O ja, en ik collecteer ook, ieder jaar voor een ander goed doel. Want dat moet je wel een beetje eerlijk verdelen."

Meer berichten