Foto: Harald Lavooij hlavooij@gmail.com

Eerste plek voor team van Zeeuwse vmbo'ers bij NK Skills Talents vakwedstrijden

AMSTERDAM – Team Zeeland Sharks, het provincieteam van Zeeland, bestaande uit 27 vmbo-leerlingen heeft donderdag de eerste plek behaald tijdens de landelijke finale van de vmbo-teamvakwedstrijden van Skills Talents in Amsterdam.

Tijdens het NK vakwedstrijden voor vmbo (Skills Talents) kunnen leerlingen die een vbmo-opleiding volgen laten zien wat ze in hun mars hebben. Teams uit verschillende provincies gaan de strijd met elkaar aan. De deelnemers vormen een provincieteam en werken in teams van drie, waarbij samenwerking een belangrijk element is. Dit jaar wordt het NK voor alle vakwedstrijden voor vmbo en mbo georganiseerd in de RAI in Amsterdam.

Zeeuwse prijzen
De volgende Zeeuwse vmbo-scholen namen deel aan het NK vakwedstrijden; CSW Toorop, Calvijn College, Lodewijk College en Centrum voor Top Techniek. Het team Zeeland Sharks waar ze deel van uitmaakten behaalde de eerste prijs. Ook diverse Zeeuwse vakteams ontvingen een prijs. De Zeeuwse deelnemers deden mee in de volgende vakrichtingen en behaalden de volgende prijzen:

GOUD
Calvijn College Kerkpolder: Economie & Ondernemen
Calvijn College Goes: Zorg & Welzijn

ZILVER
Centrum voor Top Techniek: Media, Vormgeving & ICT
Calvijn College Middelburg: Bouwen, Wonen & Interieur
Calvijn College Kerkpolder: Produceren, Installeren & Energie

De deelnemers in de vakrichtingen Dienstverlening & Producten, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Mobiliteit & Transport en Tuinontwerp & - aanleg behaalden naast hun medaille voor 'Beste Provincieteam' geen specifieke medaille in hun vakrichting, maar hebben veel ervaring op gedaan. Leerlingen die deelnemen aan Skills Talents ontwikkelen zich niet alleen op hun eigen vakgebied maar ook op persoonlijk vlak. Daarnaast maken ze binnen het provincieteam kennis met andere beroepen.

Meer informatie over Zeeland Sharks staat hier 

Meer berichten