Keltische folkband Windbroke
Keltische folkband Windbroke (Foto: windbroke)

Keltische muziek in Baarland

Op uitnodiging van de Stichting Maartenskerk speelt Windbroke op 13 april vanaf 20.00 uur een avondvullend concert in de Maartenskerk, Slotstraat 3 te Baarland.

Neem vier muzikale mannen van een zekere leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Keltische folkband Windbroke!

Hoe verschillend de karakters van de heren ook mogen zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen ooit samen. Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die terug gaat tot 1995. De huidige 4-koppige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken succesvol aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes.

De kenmerkende luister - folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Het programma staat dan ook bol van liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. De vaak humoristische vertellingen en vele wetenswaardigheden waarmee het programma doorspekt is en het enthousiasme waarmee gespeeld en gezongen wordt staan borg voor een onvergetelijke avond in Keltische sferen!

De kaarten voor dit speciale optreden kosten 10 euro en zijn vooraf te verkrijgen/reserveren via www.windbroke.nl of voorafgaand aan de voorstelling aan de deur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden