Voorlichtingsavond voor diabetespatiënten

Wat kan Hyperbare Zuurstoftherapie voor u betekenen bij een Diabetische Voetwond? U hoort het op de voorlichtingsavond op donderdag 4 april vanaf 19.30 uur in het Medisch Centrum Goes, van Dusseldorpstraat 24, Goes.

GOES - Tijdens deze voorlichtingsavond zal worden uitgelegd wat het resultaat van hyperbare zuurstoftherapie kan zijn op de genezing van chronische voetwonden bij de diabetespatiënt. Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie is gespecialiseerd in het behandelen van deze chronische wonden. Voor de zuurstoftherapie worden patiënten behandeld in een speciale drukcabine. Met een zuurstofmasker op ademt hij/zij zuivere zuurstof in, waardoor het bloed extra zuurstof krijgt. En vanwege de hogere druk zal de zuurstof ook die weefsels in het lichaam kunnen bereiken, die juist zo slecht doorbloed zijn. Zodoende krijgt het ontstoken weefsel veel meer kans om te genezen. Deze therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt vergoed vanuit het basispakket.
De arts van het MCHZ, dokter T.P. van Rees Vellinga, zal op deze avond uitleg geven over de resultaten van deze zuurstoftherapie bij de chronische diabetische voetwond. Tevens zal mw. S. Rolloos, verpleegkundig specialist, uitleg geven over het belang van optimale wondzorg in de thuissituatie. Ook zal een diabetespatiënte haar eigen ervaringen komen vertellen over de zuurstoftherapie in het MCHZ in Goes. De voorlichtingsavond is in samenwerking met de Diabetes Vereniging Nederland georganiseerd. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via www.dvn.nl of via 06 12230702. Meer informatie over hyperbare zuurstoftherapie kunt u vinden op www.hyperbaarcentrum.nl

Meer berichten