Zeeuwse film in internationale competitie

In Engeland werd 'Four Days in a Lifetime', een film met tien Zeeuwen, geselecteerd voor het internationale Lift-Off Filmfestival. Tot maandag 25 maart kunnen online bezoekers hun stem uitbrengen op honderd korte films uit alle uithoeken van de wereld. Naast ruim veertig andere landen is de bijdrage uit Zeeland de enige Nederlandse geselecteerde inzending.

GOES - In de film volgen acteurs voor de camera van Enters Breed uit Biggekerke het script van Ben Flore. Hun 'Four Days' Engels ondertiteld, is de tweede film in deze bezetting. Een eerdere productie met dezelfde acteurs werd onder meer gedraaid in Rome en Hollywood en was Peoples Choice in St. Petersburg.

De online week wordt georganiseerd vanuit de Pinewood Studios in Londen. Filmliefhebbers huren alle honderd geselecteerde films via video on demand. Zij brengen hun stem uit op twee inzendingen, naast Amerikaanse ook uit bijvoorbeeld India, China, Australië en Noorwegen en Frankrijk. Opvallend is dat vier van de honderd inzendingen uit Iran komen. De variatie en internationale spreiding blijkt ook uit inzendingen uit Rusland, Argentinië, Letland en Korea.
De vijf best scorende films krijgen later een jurybeoordeling. De eindronde vindt later plaats in de Pinewood Studios waar vrijwel alle grote Engelse films en TV-series vandaan komen.

De competitie: https://vimeo.com/ondemand/liftoffsessionsmarch4/322759269
De Film: https://vimeo.com/319913332

Meer berichten