Zeeuwse vmbo’ers naar landelijke finale Vakkanjers

KRABBENDIJKE - ROTTERDAM - 12 maart 2019. Vmbo-leerlingen van het Calvijn College uit Krabbendijke hebben afgelopen dinsdag een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de regiofinale bij de RDM Campus.

In Rotterdam presenteerden de teams hun ideeën voor een monument van nu, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het winnende team, team Canjers (Ronnie Jansen, Mathijs Koster, Joost Weststrate, Kees Jansen), hebben een LightCube gemaakt die van A tot Z goed is doordacht, over drie pijlers van vrijheid.


De teams kwamen naar Rotterdam met allerlei verschillende ontwerpen. Van een vrijheidsgame waarbij de voetjes van vloer gaan, een gyroscoop dat om vrede draait tot een confettitank om de vrijheid te laten knallen. "Er zaten ontzettend veel originele ideeën tussen en de kwaliteit van de ideeën en producten was super hoog ", zegt Julia Sarbo, jurylid namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei. "Het was voor de jury lastig kiezen. De winnaars hadden het thema vrijheid met veel creativiteit eigen gemaakt. We zijn enorm benieuwd hoe ze hun ontwerpen nog verder gaan perfectioneren voor de finale."

Vakkanjers is een programma waarin vmbo'ers en mbo'ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge 'vrijheid in beweging' daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie.


Vakkanjers LIVE
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op donderdag 13 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de uitvindingen en monumenten van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers.

 

Meer berichten