Foto:

Deltabrouwers vieren 25ste Delta Bier Festival

Ieder jaar organiseren de Delta Brouwers hun eigen bierfestival. De 25e editie van dit bierfestival is dit jaar op zondag 17 maart in De Goederenloods aan de Albert Plesmanweg in Goes. Burgemeester Margo Mulder opent het festival om 13.30 uur.

GOES - Het Delta Bier Festival 2019 is al 25 jaar het leukste bierfestival in Goes. De eerste jaren werd het bierfestival in De Hollandsche Hoeve gehouden waar toen nog een brouwerij actief was. Via diverse andere locaties kwamen de Deltabrouwers terecht in De Goederenloods, een accommodatie die zich gastvrij leent voor dit jaarlijks terug kerend evenement. Vijf brouwerijen zijn aanwezig met hun speciaalbieren die door de bezoekers geproefd kunnen worden. Dat zijn: Bierbrouwerij Boelens uit Belsele (België), Brouwerij Frontaal uit Breda, Lux Brewery uit Eindhoven, Muifelbrouwerij uit Oss en Slot Oostende uit Goes. Om bier te proeven een glas ophalen tegen statiegeld en consumptiebonnen aanschaffen. "Dan kun je wat proeven betreft je hart ophalen", zegt Bram van Stee, voorzitter van de Delta Brouwers, "Bier, vooral speciaal bier, heeft een grote vlucht genomen. Het is populair bij een groot publiek en zelf bier brouwen is toegankelijker geworden. Toen mijn zoon Jens en ik in 2013 met brouwen begonnen, registreerden wij bij de Kamer van Koophandel als nummer 163. Inmiddels zitten ze landelijk al op nummer 650. Er is dan ook een heel groot aanbod in bier. Veel verschillende ingrediënten worden gebruikt om nét dat andere biertje te brouwen. Ook worden steeds vaker eikenhouten vaten gebruikt, onder meer van whisky die worden massaal opgekocht. Of van port, calvados, rode wijn. Dat kan net een eigen apart smaakje geven."

Goesting

Op het Delta Bier Festival kan er blind bier geproefd worden en er is een eigen stand met informatie over zelf bierbrouwen. Het speciaal gebrouwen festivalbier Goesting, dit jaar een triple met honing, is van de tap en op fles verkrijgbaar. Entree gratis, betaling uitsluitend contant.

Meer berichten