Bij ieder thema krijgt de kiezer steeds 5 mogelijke oplossingen voorgeschoteld. 
Bij ieder thema krijgt de kiezer steeds 5 mogelijke oplossingen voorgeschoteld.  (Foto: De Persgroep)

Kieswijzer toont meerdere opties

Provincies zitten in uw portemonnee, kunnen een windmolen in uw achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg uit te stellen. De Kieswijzer van de PZC voor de Provinciale Statenverkiezing helpt u bij het maken van een keuze op 20 maart.

Welke maatregelen moet een Provincie nemen om de veiligheid op de provinciale wegen te vergroten? Heeft de provincie als bestuursorgaan nog wel toekomst? Twee thema's die zich niet makkelijk laten vangen in een stelling waarop met eens of oneens moet worden geantwoord.

Neem het voorbeeld over de provinciale weg. Enkele maanden terug was er in het nieuws dat bijna de helft van de ongelukken in het Nederlandse verkeer plaatsvinden op provinciaal asfalt. Dat er iets moet gebeuren om de veiligheid op zulke wegen te vergroten is evident.

In de Kieswijzer wordt dus niet gevraagd of maatregelen nodig zijn, maar welke. Bij ieder thema krijgt de kiezer steeds 5 mogelijke oplossingen voorgeschoteld.

Omdat de Kieswijzer voor elke provincie een aparte stemhulp heeft, is het mogelijk om in te zoomen op de grote regionale thema's, waar de provincie over gaat. Aan het eind krijgt de kiezer per thema te zien welke partij het beste aansluit op de gegeven antwoorden.

pzc.nl/kieswijzer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden