Voor ons deed Wim de Meij de bunker met zijn bijzondere verzameling toch alvast even van het slot. Foto: Conny den Heijer
Voor ons deed Wim de Meij de bunker met zijn bijzondere verzameling toch alvast even van het slot. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Op de fiets achter zijn foto's aan

Hij is geboren en getogen in Ritthem. Wim de Meij is 78 jaar en verzamelt sinds het jaar 2000 foto's, filmmateriaal en andere zaken van het dorp die hij drie keer per jaar exposeert in een bunker.

Vlissingen - Wim's dochter woont aan de Louwerse's Wegeling in Ritthem en heeft een bunker op haar terrein staan. Die ruimte wordt drie keer per jaar, als het ringrijden is in het dorp, opengesteld voor het publiek.

Inspiratie

"Meestal krijgen de oudste kinderen uit een gezin de foto's uit vroeger tijden," vertelt Wim. "Ik vond ooit vijf oude schoolschriften van mijn opa. Schrijven kon hij, hij is veertig jaar correspondent geweest voor de PZC. Van zijn schriften heb ik in eigen beheer een boek laten maken. Ik werd op een bepaalde manier gegrepen door zijn verhalen want ik denk niet dat ik was begonnen met verzamelen als ik die schriften niet had gehad."

Bunker

"Mensen hebben materiaal liggen, foto's, film, noem het maar op. Maar men is uitgewaaierd over het hele land. Ik fiets graag en ben zelfs eens naar Haarlem gefietst om foto's op te halen bij iemand. Die mocht ik dan lenen en kopiëren en daarna bracht ik die op de fiets weer terug. De belangstelling en interesse van buitenaf hebben dit in stand gehouden. Mensen wisten me te vinden als ze vragen hadden. Op de ringrijdagen in mei, juni en augustus is de bunker ingericht met foto's vanaf 1900 tot ongeveer 1980. De rest van het jaar niet want dan is het veelal te vochtig binnen. Er komen dan zelfs mensen speciaal naar de expositie in de bunker kijken in plaats van naar het ringrijden. De toegang tot de bunker is dan overigens gratis. Op 14 maart is er weer een filmmiddag in Klein Theater De Verwachting en op 23 maart een filmavond." Materiaal van Wim de Meij is ook te zien op:

https://dorpsraadritthem.nl/fotos/fotoarchief-wim-de-meij/

 

 

Meer berichten