Foto:

Vrolijke vlinders en blije bijen in Goes-Zuid

Strak gemaaide grasvelden tussen de flats in Goes-Zuid. Het ziet er keurig uit. Niks op aan te merken. Of kan het toch beter? Mooier en leuker?

door Rachel van Westen

GOES - Brenda, bewoonster van Goes-Zuid, vindt eigenlijk van wel. Zij kwam op het idee om een tuin te ontwikkelen op de plaats waar nu een grasveld ligt. Pal voor de flat waar ze woont. Ze ziet het al helemaal voor zich, bloemen en kruiden waar bijen, insecten en vrolijk fladderende vlinders graag eventjes neerstrijken.

Het idee ontstond toen ze voor haar werk bezig was met het organiseren van een naschoolse activiteit over boswachters en natuur. "Via MEC De Bevelanden kwam ik in contact met Jan Honing en hij bood een leuke les aan voor de kinderen. Hij vertelde dat het insectenaantal enorm afneemt. Dat vond ik echt sneu om te horen en na die les ging ik meer artikelen ging lezen over het belang van wildgroei en ik ging wat meer om me heen kijken. Toen ik vanaf mijn balkonnetje naar de maaiers keek die het gras maaiden, dacht ik: 'Daar gaan alle plantjes'. In het centrum van Goes zag ik geveltuintjes en laatst las ik een artikel over mini forests in andere delen van Goes. Zo ontstond het idee om een mooie tuin in Goes-Zuid te maken. Ik nam contact op met Joachim Koutstaal van de gemeente en we krijgen echt alle medewerking. Zij gaan het stuk omploegen, zodat wij er straks kunnen planten en zaaien. Mijn buurvrouw is ook enthousiast over het idee en zij heeft contact gezocht met het SMWO. Ook zij ondersteunen het idee, dus dat is echt super", zegt Brenda enthousiast.

Informatieavond

Woensdag 14 februari om 19.30 uur verzorgt Brenda samen met het SMWO een informatieavond over de Zuidtuin in buurthuis de Pit. Er wordt een presentatie gegeven door imker Jan Honing over het belang van de bijen. Er is ruimte voor ideeën, zorgen of vragen over de Zuidtuin.

Meer berichten