Joost, Justin en Hans (v.l.n.r) hopen na hun examen in mei nog veel meer te maken van hun bedrijf 5 Choice Dinner. FOTO: PR
Joost, Justin en Hans (v.l.n.r) hopen na hun examen in mei nog veel meer te maken van hun bedrijf 5 Choice Dinner. FOTO: PR (Foto: PR)

16-jarige ondernemers willen verder

John de Kok

Extra vak Business School inspireert

Een beetje ondernemer heeft lef. En lef hebben ze in ruime mate, de mannen van 5 Choice Dinner.

GOES - Ze zijn 'nog maar' zestien jaar oud. De vier compagnons van 5 Choice Dinner. "Ik wil mijn kennis verbreden en daar extra voor werken. Op die manier kan ik leren hoe mensen een bedrijf opzetten", vertelt Justin Inghels. Samen met Hans Padmos, Joost Lemmens en Bob Boekholt heeft Justin de onderneming 5 Choice Dinner opgezet voor het extra vak Business School in het examenjaar van de mavo op het Ostrea Lyceum in Goes.

Restaurants

Het concept van 5 Choice Dinner is eenvoudig maar doeltreffend. Via het bedrijf van de jonge ondernemers koop je een dinerbon ter waarde van 35 euro. Voor dat luttele bedrag kan je dan met twee personen uit eten. Hans: "Elk deelnemend restaurant heeft een keuze van twee driegangenmenu's. Daar kan je dan met twee personen gezellig mee uit eten. Je betaalt alleen de extra's zoals drank". Tot nu toe doen er vijf restaurants mee. In Goes zijn dat De Lachende Koe, Rio Santa, Saloniki en De Ereburger. Het vijfde restaurant is Over de Kook in Wilhelminadorp. Gesteund door hun docent, de heer Moens, gaan de mannen professioneel te werk. "Voor het benaderen van de restaurants hebben we voor één gezicht gekozen. Voor het maken van de dinerbon zelf hebben we een drukkerij benaderd", vertelt Justin. Hij ziet er inderdaad gelikt uit die bon, geen half werk. Ook het werk is verdeeld. Justin zet de algemene lijnen uit, zo een beetje de CEO. Hans verzorgt de publiciteit, Bob de administratie en Joost richt zich vooral op de verkoop.

Eén van die andere cruciale factoren die een succesvolle ondernemer heeft, visie, daar ontbreekt het ook niet aan. "We hebben 5 Choice Dinner opgezet in het kader van onze opleiding. De bonnen zijn daarom geldig tot begin mei. Daarna willen we doorgaan. Maar beter en met nog meer variatie", zegt Joost. Justin: "En breder, hopelijk kunnen we dan ook Middelburg en Vlissingen er bij pakken".

Meer berichten