Inwoners van Baarland en groenteverwerker Crop Alliance start een zonnepanelenproject.
Inwoners van Baarland en groenteverwerker Crop Alliance start een zonnepanelenproject. (Foto: PR solarparkzeeland)

Baarland en groenteverwerker starten samen met zonnepanelen

Inwoners van Baarland starten samen met lokale groenteverwerker Crop Alliance en zonnepaneleninstallateur Saman Groep een zonnepanelenproject in het dorp. Op vrijdag 8 februari is er een informatieavond in dorpshuis de Cameronian.

BAARLAND - De duurzaamheidcommissie van Baarland, ''De Beer is Los'', heeft de samenwerking gezocht met de lokale groenteverwerker Crop Alliance en zonnepaneleninstallateur Saman Groep. Crop Alliance heeft op haar terrein meerdere loodsen staan en is bereid een of meerdere daken ter beschikking te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen volgens de postcoderoosregeling. Huishoudens in Baarland die geen zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen plaatsen, kunnen op deze manier toch zonne-energie opwekken. Ook huishoudens die op zien tegen een grote investering, en toch met een paar zonnepanelen groene energie willen opwekken, kunnen mee doen.

Crop Alliance heeft aangeboden de installatiekosten van de zonnepanelen voor haar rekening te nemen. Daarnaast levert de duurzaamheidscommissie "De Beer is Los" ook een financiële bijdrage. Hierdoor is deelname voor Baarlanders extra aantrekkelijk en is er een hoog rendement van gemiddeld 12%.

Het minimum aantal panelen wat afgenomen moet worden om het project door te laten gaan is 122 stuks. In eerste instantie zal geprobeerd worden om dit alleen met Baarlanders te bereiken. Mocht dit niet lukken, dan volgt later een volgende informatieavond waarvoor geïnteresseerden uit omliggende dorpen worden uitgenodigd.

Dit is het tweede postcoderoosproject, na Hoedekenskerke, dat in de gemeente Borsele tot ontwikkeling komt. De gemeente vindt het een positieve ontwikkeling dat inwoners zelf initiatief nemen en zo op een actieve manier bijdragen aan de energietransitie. De postcoderoosprojecten worden ondersteund in het kader van het programma Borsele2030.

Op 8 februari om 20.00 uur vindt de presentatie plaats van Postcoderoos Baarland in het dorpshuis de Cameronian. Tijdens de informatieavond, waar ook installateur Saman aanwezig is, kunnen alle relevante vragen gesteld worden.

Meer berichten