Ook burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft een nieuwjaarswens voor onze lezers van De Bevelander. Foto: PR Borsele
Ook burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft een nieuwjaarswens voor onze lezers van De Bevelander. Foto: PR Borsele (Foto: Tineke van der Ven)

Wat wenst u uw medemens voor 2019

Conny den Heijer

Steun elkaar daar waar nodig

Zomaar aangesproken worden op straat vinden we een beetje vreemd, mensen reageren soms wat huiverig. Wij deden het toch en vroegen naar 'uw wens voor uw medemens'.

Goes - Lopend over de Markt is dit een uitgelezen kans om eens even om je heen te vragen. Een dame die ijverig haar sinaasappels staat in te laden kijkt me wat vreemd aan en zegt dan: "Je overvalt me een beetje maar als ik er even over nadenk dan wens ik mensen vriendelijkheid. Dat is een weids begrip maar als we eens meer nadachten over hoe we elkaar benaderen dan kan dat toch veel beter? Niet altijd ikke ikke maar denk eens aan de ander. En op welke manier je dat doet, dat mag ieder voor zich invullen."

Op een terras zitten Michele en Loes. Michele zegt: "Mensen maken zich zo vaak zorgen over mondiale zaken. Natuurlijk is dat belangrijk maar daar kan ik hier ter plekke weinig aan veranderen. Ik wens iedereen de ruimte om je armen uit te slaan en de kring om je heen te vergroten zodat we zaken met elkaar kunnen delen, er kunnen zijn voor elkaar en de handen ineen kunnen slaan op de momenten dat het nodig is."

Hakuna Matata

Loes roept direct: "Hakuna Matata! Zorg maar dat je geniet. We zijn tot hier gekomen en we zullen ook wel weer verder komen. Ik wens iedereen minder zorgen. De enige zorg die je zou moeten hebben is te zorgen dat je geniet. Al zie ik ook wel dat dit niet voor iedereen even gemakkelijk is. Help elkaar waar nodig om het gewicht van die zorgen te dragen. Het leven duurt immers niet eeuwig..."

Dan rollen we in de politiek, een onderwerp dat toch best wat mensen aanzet tot discussie. Zo zegt Gisela: "Ik maak me zorgen over Brussel, ik denk dat ze onze maatschappij nog verder in de modder trekken dan dat nu al het geval is. Als burger sta je langs de zijlijn en je kunt er weinig tegen doen. Dat probeer ik dan maar los te laten. Ik wens mensen plezier toe, geniet van de dingen om je heen. Ik heb me voorgenomen om mijn energie te steken in zaken waar ik van geniet en alleen nog leuke dingen te doen. Daarvoor moet ik op tijd naar bed en gezond eten. En dat ben ik zeker van plan."

Wens

Ook burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft een nieuwjaarswens voor onze lezers: "Uiteraard wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2019! Ik wens allen een jaar waarin we nog meer met elkaar in contact komen en samen werken aan een mooie(re) toekomst. Een jaar waarin we – inwoners en overheden samen - actief uitdagingen en mogelijkheden oppakken om met plezier te blijven wonen, werken en verblijven in onze mooie regio. Een jaar waarin we net iets meer tijd nemen voor anderen, waarin aandacht uitgaat naar elkaar en naar mensen die het minder hebben of eenzaam zijn. Ik wens iedereen een mooi jaar!"

Daar sluit onze redactie zich graag bij aan.

Meer berichten