Onlangs vierde Gors het tienjarig bestaan van de thuisbegeleiding voor jongeren. FOTO: GORS
Onlangs vierde Gors het tienjarig bestaan van de thuisbegeleiding voor jongeren. FOTO: GORS (Foto: PR GORS)

Thuisbegeleiding jongeren blijkt een succes

Dit jaar bestaat thuisbegeleiding kindzorg van Gors 10 jaar. Dit werd kort geleden gevierd met vele gezinnen in De Cirkel in Goes. Er was van alles te beleven.

GOES - Er was van die dag van alles te beleven: ven een springkussen tot een media-wijsheid training tot een leuke en unieke gezins-shoot door een professionele fotograaf.

Thuisbegeleiding kindzorg ontstond 10 jaar geleden binnen Gors onder de noemer Kind aan huis. Voor veel ouders is het fijn om ondersteuning te worden bij vragen en problemen rondom de opvoeding van hun kind. Deze thuisbegeleiding is in heel Zeeland beschikbaar voor kinderen en jongeren in alle leeftijdscategorieën. Het kan om situaties gaan waarbij de zorg intensief is, de draagkracht van ouders sterk onder druk staat en ontlasting in de thuissituatie wordt gevraagd. Voor deze zorg is een indicatie nodig.

Samenwerking

Alles gaat uiteraard in overleg tussen de thuisbegeleiders van Gors, de eventuele externe jeugdzorgmedewerkers en uiteraard de ouders van het kind. Zij werken vanuit een principe van respect en vertrouwen binnen een gezinssituatie en hebben oog voor het ouderschap van ouders. Eva de Waard, één van de thuisbegeleiders hierover: "We bieden opvoedondersteuning. Samen met ons als begeleiders gaan we met ouders op zoek naar methodes die het best passen bij kind en gezinssituatie. We zullen daarbij altijd zoveel mogelijk naast ouders staan".

Toveren

De Waard vervolgt: "Als ik bij mensen thuis kom zeg ik vaak: verwacht niet dat ik een toverstaf heb" Ik kan wel met mijn ervaring de juiste adviezen en tips geven en misschien wat 'trucjes' toepassen. De thuisbegeleiders zijn er voor ouders die vastlopen in de opvoeding of die hun kind niet geactiveerd krijgen. Zij krijgen dan hulp hoe hierin te verbeteren en hoe ermee om te gaan. Ook worden ouders ondersteund bij bezoek aan therapeuten.

Gors biedt in Zeeland zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren, dagactiviteiten en vrijetijdsbestedingen aan meer dan 900 kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking. Ouders en die meer willen weten over deze hulp van't Gors kunnen voor meer informatie terecht op www.gors.nl/kindzorg. Ze kunnen ook de Kindzorg-folder aanvragen via receptie@gors.nl.

Meer berichten