Foto:

Uit in Zeeland moet culturele activiteiten kwaliteitsimpuls geven

Op het Bleekveld in Goes vindt 18 mei 2019 de eerste Uit in Zeeland plaats. Uit in Zeeland is een preview van het komende culturele seizoen in Zeeland. Tijdens dit culturele festival krijgen bezoekers verschillende optredens te zien in Theater de Mythe en Podium 't Beest en de Muziekschool.

GOES - Het doel is om met de Uit in Zeeland een kwaliteitsimpuls te geven aan culturele activiteiten in Zeeland, de maatschappelijke en culturele participatie van inwoners, vooral jeugd en jongeren, bevorderen, de regio aantrekkelijk te maken en te houden voor inwoners, bezoekers en zij die zich hier willen vestigen. Verbindingen leggen door samenwerking tussen partijen te bevorderen en de relatie tussen cultuur en andere sectoren zoals toerisme en economie te versterken.Uit in Zeeland komt in de plaats van GoesC. Het is de bedoeling dat Uit in Zeeland een keer in de vier jaar in Goes georganiseerd wordt en in de andere jaren in de overige steden van de Z4 gevormd door Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen. "Op het culturele vlak willen we het samen doen", zegt wethouder Loes Meeuwisse, " De andere steden zijn ook heel enthousiast."

Vegement

Het programma bevat grote evenementen zoals een optreden van de Koninklijke Luchtmacht Kapel op de Grote Markt op zondag 26 mei. Albert Boonman, Gemeente Goes & Stichting Goes Marketing: "Wij kunnen ons hiermee profileren wat bij eerdere gelegenheden ook een succes was. Het optreden op de Grote Markt is gratis want het is een compensatie-concert voor het lawaai van soms laag overvliegende vliegtuigen. Het is een cadeautje voor onze inwoners." Het concert wordt georganiseerd vanuit Goes Marketing. Veel bekende activiteiten waaronder Bouw je Wereld 2019 op 23 en 24 februari, Veste Verlicht van 2 tot 6 oktober, Vriendinnendag 31 maart, 28 april Vegement Zeeland, een doorslaand succes waar veel nieuwe doelgroepen mee bereikt zijn. Culifair, Goes Modestad, de landelijke Ride for the Roses op 15 september, 8 juni Montmartre, 14 juni Goes En-Passant. Albert Boonman: "De Kade Parade staat op de agenda en verder zijn er plannen voor een topsportactiviteit in het Omnium, een zeilwedstrijd bij Wolphaartsdijk, zo is het over heel het jaar verdeeld. Goes Couture op 27 september, bijna elke week is er wat te doen in Goes." Loes Meeuwisse kan zich daarbij aansluiten: "We kregen ook al veel reacties zoals 'het is altijd leuk bij jullie in Goes, want er is altijd wat te doen."

veel reacties zoals 'het is altijd leuk bij jullie in Goes, want er is altijd wat te doen."

Meer berichten