Het meiden team Mo17 van Colijnsplaatse Boys met rechts trainer Raymond Yuen. FOTO: PR
Het meiden team Mo17 van Colijnsplaatse Boys met rechts trainer Raymond Yuen. FOTO: PR (Foto: )

Passie voor Peeland van Raymond: Lekker voetballen

De zuidwestenwind blaast deze zaterdagmorgen straf over het veld van Colijnsplaatse Boys. In de warming up het damesteam van de vereniging.

COLIJNSPLAAT - "De meiden van Mo 17", zegt trainer Raymond Yuen, die de voetbalsters onder zijn hoede heeft. "Het kostte veel moeite om iedere week een team op de been te brengen want je hebt toch een vaste kern nodig van minimaal 18 speelsters voor een elftal. Na het vorig seizoen is er een speler weggegaan, drie zijn er gestopt, een raakte zwaar geblesseerd en komt pas in februari terug. Het was nog niet zeker of we wel aan het nieuwe seizoen konden beginnen. Na veel zoeken, bellen, meiden aftesten, vriendinnen gevraagd, enthousiast maken van de nieuwe meiden zijn we toch begonnent. De eerste wedstrijd was een bekerwedstrijd met een selectie van dertien speelster. Helaas konden we geen vuist maken en gingen we onderuit. Tevens onze laatste wedstrijd in de beker omdat we te weinig meiden hadden en ook de aanmeldingen bleven uit. We zitten nu in een nieuwe fase en het gaat steeds beter. Vandaag spelen we tegen MZC uit Zierkzee, de rode lantaarndrager, en die moeten we onder ons zien te houden."

Voor de wedstrijd was er al een belangrijk moment voor de meiden want de nieuwe sponsor-shirts moesten gepast worden. Voor de begeleiding zijn Angelique van Boxtel en Wendy altijd aanwezig en zorgen voor een goede opvang van de meisjes. "Op deze leeftijd is het niet altijd makkelijk om te gaan voetballen want de meiden hebben veel andere interesses", aldus Raymond, "En het is voetbal. Potentiële speelsters mogen niet van hun ouders juist omdat het voetbal is. Daar moeten we een beetje vanaf. Uit dat oogpunt is het juist goed dat het Nederlands vrouwenteam, de Oranje Leeuwinnen, het zo goed doet. Dat stimuleert, dat spreekt aan." Nieuwe speelsters zijn welkom, opgeven bij Raymond op 0625463578 of email: raymondtechcare@gmail.com

Ondertussen is de wedstrijd begonnen en het spel golft op en neer, met goede passes, aannames, en er ontstaan kansen aan beide zijden. De bal maakt rare capriolen door de harde wind. Voor de rust opent MZC de score maar na de thee valt de gelijkmaker in deze leuke partij voetbal. Passie voor Peeland van Raymond: "Lekker voetballen, en er tegenaan."

Meer berichten