Wethouder Loes Meeuwisse verricht de officiële opening van de gezamenlijke entree voor VVV en museum. FOTO: Bart van der Putten
Wethouder Loes Meeuwisse verricht de officiële opening van de gezamenlijke entree voor VVV en museum. FOTO: Bart van der Putten (Foto: Bart van der Putten)

VVV Goes, informatie wordt inspiratie

De VVV in Goes en het naastgelegen Historisch Museum de Bevelanden hebben sinds donderdag 29 november een gezamenlijke entree. Een vernieuwing die gepaard gaat met een inspirerende beleving.

door John de Kok

GOES - Iedere doorgewinterde Zeeuw weet allang in wat voor prachtige provincie we wonen. Mooie natuur met land en zee, een rijke cultuur en Zeeuwse zilte zaligheden. Toch, hoe goed kennen we onze eigen provincie eigenlijk? Eventjes binnenstappen op het vertrouwde adres van de VVV in Goes, Singelstraat 13, kan meer dan ooit verbazen en inspireren en opnieuw enthousiast maken om de eigen regio te gaan verkennen.

VVV-Inspiratiepunt

De nieuwe naam is VVV-Inspiratiepunt Goes. Directeur VVV Zeeland Erik van den Dobbelsteen: "De informatie blijft, maar informatie wordt nu vooral inspiratie en beleving. Met de nieuwe opzet kun je de Zeeuw in jezelf ontdekken, daarom hebben we voor een dynamische benadering gekozen." Zodra je het VVV-Inspriatiepunt binnenstapt begrijp je wat hij bedoelt. Er wordt een sfeervolle toon gezet met zachte en lichte kleuren die uitnodigen. Op de wand vind je mooie overzichten in het Nederlands en het Duits over wat Goes en Zeeland te bieden heeft. Deze worden aangevuld met moderne interactieve snufjes zoals een touchscreen waarop je zelf informatie en foto's naar wens naar voren kunt halen, doorkijkgaten in de wand waarin geweldige foto's voorbij komen, een beetje het idee van de view-master draaiplaatjes die we als kind hadden, en een machtig interessante tafel-touchscreen waarop je afbeeldingen en informatie uit heel de provincie naar believen op naar voren kunt halen, vergroten en draaien. En dan is er nog de 'green room'. Een ruimte met groene wanden en een beeldscherm. Op het beeldscherm kan je een fotogenieke Zeeuwse achtergrond uitkiezen zoals het haventje van Goes, de stoomtrein of de Zeelandbrug en jezelf laten fotograferen. Daarna even je email adres intikken en je hebt een gratis leuk Zeeuws souvenirtje. Voor wie al dat moderne gedoe niet zo nodig is, er zijn ook nog steeds folders en gastvrije medewerkers.

Museum

Historisch Museum de Bevelanden is ook een must, voor gasten en voor Zeeuwen. Gemakkelijk bereikbaar vanuit het VVV-Inspiratiepunt kom je eerst in het vernieuwde museumcafé. De laatste jaren heeft het museum voor haar bestaan moeten vechten. "We hebben sinds 2010 drie keer een crisis gehad, maar we zijn er dankzij de gemeente Goes, wethouder Meeuwisse en de vele vrienden en vrijwilligers van het museum sterker uitgekomen", zegt voorzitter van het bestuur Stichting Historisch Museum de Bevelanden, Toine Wevers.

Wethouder Loes Meeuwisse: "Ik herinner me de raadsvergadering waarbij de motie is aangenomen om de bezuiniging op het museum terug te draaien. Heel de tribune zat vol. Nu heb ik het idee dat ik een cadeautje uit mag pakken. Niet voor mij, maar voor heel Goes en omgeving."

Een goed geïnformeerde gast besteed gemiddeld 16 procent meer vertelt Van den Dobbelsteen. Met de toevoeging van belevenis aan informatie wordt bijgedragen aan het succes van Goes en de regio. De levensvatbaarheid van Historisch Museum de Bevelanden wordt door de gezamenlijke ingang met het VVV-inspiratiepunt en het vernieuwde museumcafé ook vergroot zodat het Bevelands erfgoed behouden kan blijven.

Meer berichten