Adventsactie: laat het vuur branden

"Dit jaar vragen we als Caritas aandacht voor de Adventsactie 2018 voor opleiding, micro krediet en kinderopvang voor kwetsbare vrouwen in Burkina Faso. Het is gelukt weer een kraam te regelen vóór de Magdalenakerk op de grote Kerstmarkt in Goes op vrijdag 7 december vanaf 16.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 8 december van 12.00 uur tot 17.00 uur. Deze kraam wordt versierd met posters en foto’s van het project en mooie Afrikaanse doeken."

Bezoekers van de Kerstmarkt worden gevraagd een kaarsje aan te steken bij de kerststal in de kerk en kunnen een (vurige) wens noteren op een kleurige papieren kerstbal. Dit alles voor 1 euro! Wij, de Caritasleden, vinden het belangrijk dat er aandacht wordt geschonken aan de kwetsbare mensen in onze wereld en willen ook onze kerk en de Caritas als organisatie met een sociale opdracht in beeld brengen. Zoals de heer Johan Compier, campagneleider Adventsactie zegt: ”we willen groot denken en klein doen”. De opbrengst zal gaan naar het project voor ondersteuning van kwetsbare vrouwen in Burkina Faso.

Tevens is het mogelijk een moment stilte te genieten en even tot bezinning te komen in de kerk. Er zal ondersteuning zijn met muziek en het vertellen van het Kerstverhaal. Caritasleden zijn aanwezig voor de organisatie, maar ook om een luisterend oor te bieden als mensen verhalen, wensen en problemen willen delen.

Meer berichten