Foto: Kerstmarkt Goes 2018

Volop sfeer op de Kerstmarkt in Goes

De binnenstad van Goes is op vrijdag 7 en zaterdag 8 december weer de grootste Kerstmarkt van Zeeland. Bezoekers kunnen zich beide dagen van 11.00 tot 29.00 uur helemaal onderdompelen in warme kerstsferen. De gezellige markt slingert door de mooiste straten en pleinen, dit jaar ook in de Grote Kerk met een brocante markt, én vanaf vrijdag is de schaatsbaan op de Grote Markt open.

door Leon Janssens

GOES - De Kerstmarkt concentreert zich dit jaar rond de Grote kerk, vanaf de Grote markt tot het Weeshuisplein. Er zijn tientallen kramen met bijzondere kerstcadeautjes, decoratie en lekkernijen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten. Vrijdag is het smullen op de Zeker Zeeuws streekproducten markt op de Grote Markt. Originele Zeeuwse producten onder meer de Zeeuwse Ketchup fabriek, de Oesterij, en Zeeuwse snert van Zilt-E. Albert Boonman van de organisatie Goes is Goes: "Dit is nieuw maar het is alleen op vrijdag. Alle het andere is twee dagen. Wij zijn er blij mee dat de ijsbaan vrijdag opengaat. Dat geeft toch extra sfeer en gezelligheid vooral omdat de horeca de 'wintersport' blokhutten weer plaatste."

Kerstconcert

In de Grote- of Maria Magdalenakerk is er beide dagen dans en muziek. Met op vrijdagavond The Body Action Goes Kerstshow, lichtshow en muziek, van Dianne Moens. Optredens zijn om 18.00, 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Zaterdag is er om 14.00 uur het Monuta kerstconcert met onder andere 'Soulkitchen'.

Lonneke Dagevos van Memoriaz Woordbegeleiding vertelt een modern kerstverhaal. Ook een optreden van het dameskoor 'Uit Volle Borsten' en nog veel meer. Tevens vindt hier een brocante markt plaats met mooie en bijzondere curiosa en brocante voor verzamelaars en liefhebbers. De entree is gratis.

Verschillende muziekverenigingen en koren, waaronder het Bavo koor, treden op met Christmas Carols in de winkelstraten. De Kerstmarkt Goes trekt steeds meer publiek, ook uit België.

Bij de organisatie kwam al een aanvraag binnen voor het parkeren van bussen met Belgische bezoekers.

Dickens

Musical-Vrienden, toneelvereniging Heer Hendrik en diverse koren zorgen voor een Dickens' kerstsfeer met regelmatig optredens, muziek en interactie met het publiek. Speciaal dit jaar, een idee van burgemeester Margo Mulder, paradeert het Goese college in Dickens kledij over de Kerstmarkt. Onder leiding van de enthousiaste gidsen van 't Gilde de Bevelanden kunnen bezoekers zaterdag om 14.00 uur deelnemen aan rondleidingen door het hart van Goes met zijn historische panden. De rondleidingen zijn gratis en starten vanaf het VVV kantoor aan de Singelstraat 11 in Goes.

Schaatsen

De schaatsbaan op de Grote Markt is tot en met 7 januari 2019 open, elke dag tussen 9.00 en 22.00 uur. Gegarandeerd volop ijspret voor jong en oud. Programma: www.goesisgoes.nl/kerstmarkt

Meer berichten