Eric Hage van supermarkt De Spar is een begrip in Kortgene. Foto: Leon Janssens.
Eric Hage van supermarkt De Spar is een begrip in Kortgene. Foto: Leon Janssens. (Foto: )

Passie voor Peeland van Eric Hage: lopen met de hond

Het is een begrip in Kortgene want hij is al veertig jaar open, supermarkt De Spar van Eric en Cindy Hage. Zijn schoonvader Bram Baaijens begon in 1978 en sinds vijftien jaar woont Eric op Kortgene. Van origine is hij een Goesenaar.

KORTGENE - "Maar ik ben het al goed gewend", verklaart Eric met een brede lach. "Dat is ook niet zo moeilijk als je een winkel hebt als deze. Mijn beroep was loodgieter/centrale verwarmingsmonteur. Ik kwam in de supermarkt terecht doordat mijn schoonvader dertien jaar geleden ernstig ziek werd. Een ernstige vorm van kanker, niet zo rooskleurig. Ik begon met helpen in de weekenden en bij de verbouwing naar Meermarkt. Eerst ben ik een half jaar in loondienst gekomen om te proberen, dat beviel. Schoonvader was inmiddels hersteld. Ik woonde in Goes en het was voor mij een hele stap om op Noord-Beveland te gaan wonen. Maar zoals gezegd, ik ben het al goed gewend."

Eric was niet helemaal onbekend met Peeland want als 16-jarige snorde hij op z'n brommertje naar Kortgene. "Daar was veel horeca en altijd wat te doen. Mijn vrouw Cindy heb ik toch in Goes ontmoet. Zij werkte bij de JB in Goes-Zuid. Voor haar opleiding mocht zij niet bij haar ouders in de winkel staan. Nu zijn we samen hier. 's Zomers is hier een heel andere invulling dan in de winter. In de zomer staat er een team van twintig full- en parttimers paraat. Zeker met de pieken en als de vracht gelost moet worden dan zijn er veel handen nodig." Seizoenen, ook in toeristenplaatsen heeft dat zijn invloed. Buiten voor de deur staan de kerstbomen al klaar. "Er is vraag, de kerstperiode komt er aan", zegt Eric (46), "Wij hebben een goede mix van klanten, de inwoners van eigen dorp en omgeving, en de toeristen. Ook onder de toeristen heb je vaste klanten met een tweede huisje, van de camping en van de jachten, de bootjes."

Passie voor Peeland van Eric is even lekker ontspannen, lopen met zijn hond. "Naar de zeedijk bij Colijnsplaat. Meestal bij de inlaag, even lekker stappen. Ook het Stoppelfeest op Geersdijk ga ik graag naar toe. Leuk, dan zie je alle mensen van Noord-Beveland, jong en oud. De laatste keer was er bijna duizend man, zonder beveiliging en er gebeurt ook niks. Althans, waar beveiliging voor nodig zou zijn. Alles gaat gemoedelijk. Sta je per ongeluk op iemand zijn tenen dan betekent dat niet gelijk herrie."

Meer berichten