Rie de Fouw vertrekt na dertig jaar bij ijsclub Wissenkerke. De Fouw gaf tijdens de algemene ledenvergadering het stokje door.
Rie de Fouw vertrekt na dertig jaar bij ijsclub Wissenkerke. De Fouw gaf tijdens de algemene ledenvergadering het stokje door. (Foto: )

Rie vertrekt na dertig jaar in bestuur bij ijsclub Wissenkerke

Na ruim dertig jaar vertrekt Rie de Fouw bij ijsclub Wissenkerke. De Fouw, voorzitter van de club, gaf tijdens de algemene ledenvergadering in café De Kroon het stokje door aan de nieuwe voorzitter Teus Rijm.

WISSENKERKE - Rie heeft iets met de winter. En met schaatsen in het bijzonder. Haar bloed gaat pas echt stromen als de thermometer onder nul aangeeft. Dan is het tijd voor schaatsen en skiën.Terwijl de herfstzon nog warm aanvoelt, is ze al te vinden op het ijs in Dordrecht. Jarenlang, iedere maandagavond. Schoonrijden was en is nog steeds haar lust en haar leven.

Bokkegat

Het is dan ook voor Rie heel logisch om tijdens een koude winter, eind jaren tachtig, enthousiast als ze is, bestuurslid te worden bij de ijsclub in Wissenkerke. De ijsbaan ligt in het Bokkegat, een prachtige natuurplas in de luwte, net buiten het dorp Wissenkerke. Menig Noord-Bevelander maakte op die plas ooit de eerste schaatscaperiolen.
Maar met het uitblijven van de strenge winters verdwenen ook de bestuursleden en uiteindelijk bleef Rie alleen over in het bestuur van de ijsclub.

Ze was voorzitter, secretaris en penningmeester tegelijk. En organiseren kan ze als de beste. Haar man Adrie stond haar bij waar hij kon. Hij bezocht de leden thuis om de contributie op de halen. Zorgde voor de technische zaken als er ijs was en inde de centen bij de kassa. Hij wist precies wie er nog niet betaald had. Gelukkig kreeg Rie, na een koude schaatswinter, weer wat hulp van mensen uit het dorp.

Enthousiast bestuur

Inmiddels is er een enthousiast bestuur opgestaan dat ieder jaar in de startblokken staat om het Bokkegat om te toveren in een prachtige ijsbaan, compleet met alle faciliteiten die je tegenwoordig gewend bent.

Over Rie niets dan lof, volgens oud bestuurders: "Je kon altijd op haar rekenen en stond klaar daar waar nodig. Rie deed heel erg haar best om de ijsclub overeind te houden. En met succes. Ze heeft zich voor alles ingezet."

Afscheid

Na ruim dertig jaar houden Rie en Adrie het voor gezien. Er is uitgebreid afscheid genomen in café De Kroon in Wissenkerke.

Hoewel ze afscheid neemt van het bestuur, staat Rie ongetwijfeld vooraan zodra er weer ijs op het Bokkegat ligt. Voorlopig liggen de temperaturen nog te hoog, maar de komende weken dalen de temperaturen, dus wie weet...

Meer berichten