Foto:

Jeugdlintje voor acht jonge Goesenaren

Het is heel bijzonder, de uitreiking van Jeugdlintjes voor een bijzondere prestatie", zei burgemeester Margo Mulder in haar welkomstwoord, "Het is heel bijzonder in Goes dat jullie dit doen. Jullie hebben iets mogelijk gemaakt voor andere mensen die daar veel plezier aan beleven."

GOES - Vrijdag werd aan maar liefst acht Jeugdlintjes uitgereikt aan jonge inwoners van Goes die zich op een bijzondere manier belangeloos hebben ingezet of dat nog steeds doen. Zeven van hen ontvingen de onderscheiding uit handen van wethouder jeugd Derk Alssema. De feestelijke uitreiking vond plaats in het Oude Stadhuis op de Grote Markt. Remo Schrier (2006) was wegens deelname aan het WK Jeugd trampolinespringen en dubbel minitrampoline in Sint Petersburg niet aanwezig. Hij ontvangt het Jeugdlintje op een later moment. De Jeugdlintjes werden uitgereikt aan: Iris Schrier (2005) vanwege haar prestaties bij nationale kampioenschappen trampolinespringen en haar deelname aan het WK Jeugd trampolinespringen in 2017 in Bulgarije. Jikke Zonder (1998) en Inez Ossewaarde (1999) vanwege hun inzet voor de Kindervakantieweek in de Goese Polder. Owen Kaat (2004) vanwege zijn rol in televisieserie De Kameleon en zijn vrijwillige inzet voor Ride for the Roses en Stichting Jayden. Irene de Bree (2004) vanwege haar vrijwilligerswerk in zorgcentrum Rehoboth in Goes. Finn Kribbe (2002) vanwege zijn prestaties bij zeilwedstrijden op nationaal niveau en voor zijn vrijwilligerswerk bij Dutch Wavemakers als waterambassadeur. Nadia Slump (1999) voor haar vrijwilligerswerk in het Asielzoekerscentrum in Goes en in een kindertehuis in Zuid-Afrika.

Dag van het Kind

De uitreiking was op de vrijdagmiddag voor de Internationale Dag van het Kind die jaarlijks op 20 november plaatsvindt. De Goese Jeugdlintjes zijn dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Het lintje kan worden aangevraagd in de categorieën 8 tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 23 jaar (middelbaar onderwijs en ouder) op basis van bijvoorbeeld de volgende verdiensten voor de Goese gemeenschap: het geruime tijd helpen van ouderen, gehandicapten of zieken; het organiseren van activiteiten in een wijk of buurthuis; Het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen als pesten of zinloos geweld; Het verrichten van een bijzondere prestatie of een heldendaad; het verrichten van vrijwiligerswerk. Men moet in de gemeente Goes wonen. Naast de lintjes stelde de Stichting Boone een trui en een chocoladeletter beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden