"Sinterklaasje kom maar binnen je knecht", klinkt het uit wel duizend kinderkelen wanneer de pakjesboot de stadshaven van Goes binnenvaart. FOTO: Leon Janssens
"Sinterklaasje kom maar binnen je knecht", klinkt het uit wel duizend kinderkelen wanneer de pakjesboot de stadshaven van Goes binnenvaart. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Sint Nicolaas komt met een nieuwe Hoofdpiet

Sint Nicolaas en zijn gevolg varen zaterdag 17 november rond 13.00 uur de Goese haven binnen waar zijn kleine- en grote vriendjes hem wachten. maar er is wel wat veranderd. Net voor vertrek vanuit Spanje zei de Hoofdpiet tegen Sinterklaas dat hij niet meer mee gaat naar Nederland omdat hij samen met Muziekpiet een restaurant opent in Spanje.

GOES - Opschudding volop want wat moet Sinterklaas zonder Hoofdpiet? Gelukkig wist Piet Plezier een oplossing en komt er nu een nieuwe Hoofdpiet mee naar Goes. Piet Plezier en de nieuwe Hoofdpiet zijn alvast in het geheim op verkenning geweest in Goes.

Hoofdpiet wilde de Kade zien en het Stadhuis waarvan Sint Nicolaas de sleutel krijgt. Daar is wel een spannend filmpje van gemaakt. Ieder jaar neemt Sint Nicolaas naar Goes zijn beste Pieten mee, die al dikwijls door de schoorsteen zijn geweest. Ze zijn er allemaal weer: Huispiet, Regelpiet, Kapiteinspiet, Testpiet, Kapperspiet, Pakjespiet, Bakpieten en de Poetspieten, de huisband S.C.H. de Sjok-Ola en nog veel meer vrolijke Pieten. De Hoofdpiet was niet de enige opschudding voor de Goedheiligman want hij wordt in Goes ontvangen door twee vrouwelijke burgemeesters. Sint heeft al laten weten dat hij twee vrouwelijke burgemeesters heel leuk vindt.

Financiering

Maar er is nog meer opschudding want de ondernemersvereniging O.O.G. liet weten een streep te zetten door het populaire evenement De Werkkamer van Sinterklaas en daarmee ook door de Lampionoptocht en Welterusten Sinterklaas. "Dat is van financiering afhankelijk en we doen daar heel erg ons best voor om dat evenement terug te krijgen", zegt Iris Dommanschet van het organiserende Comité 't Heerlijk Avondje, "Er is geld voor nodig, sponsors, en dat heeft Sinterklaas bovenaan zijn verlanglijstje staan. Nu is het zaterdag 1 december Pietenstad en 2 december Pietenmuziek. Dan zorgen de pieten voor een vrolijke noot." Informatie: sintingoes.nl. Filmpje Pietenbezoek: Facebook: sintingoes.

Meer berichten