Foto:

Het carnavalsseizoen begint weer dit weekend

Zaterdag 10 november begint het nieuwe carnavalsseizoen op de Bevelanden met diverse Elf Elf bals met presentatie van Prins Carnaval én de bekendmaking van de motto's voor Carnaval 2019.

door Leon Janssens

BEVELAND - In Lewedorp (Kraaienist) is het Neuzenbal in café De Goede Verwachting de aftrap voor carnaval. Voorzitter van de Kraaiepikkers, Wim de Kok, verheugt zich er al op. "Die avond is ook de verkiezing van de jeugdgarde. Dat is altijd spannend wie het wordt. Kandidaten uit groep 7 en 8 van de basisschool kunnen zich weken van te voren al opgeven. Om elf over elf wordt het motto bekendgemaakt en worden Prins, Raad van Elf, hofdames en pliesies gepresenteerd. Het wordt feest met DJ D'n Dave. De zaal is open om 20.45 uur."

Koenkelpot

De Koenkelpot uit Paerehat ('s-Heerenhoek) laat bij monde van Roan Voet en Raad van Elf Ditmar Geijs, weten: "Zaterdagavond in De Geveltjes Elf-Elf Bal met de presentatie van de Prins en zijn gevolg, de jeugdprins en een narrin 11-11 om 00.11 uur. Het nieuwe motto volgt rond 00.30 uur. Het motto bevat een vat en wat in het vat zit verzuurt niet. Gaat de Koenkelpot dit jaar uit een ander vaatje tappen? De wagenbouwers, loopgroepen en individuelen kijken daar naar uit om hun creatie voor de optocht te maken." De entree is gratis en DJ Maarten zorgt voor muziek. Er is 16+ ID controle."

Bij Arti Carnaval in Goes is het motto 2019 al bekend. Met "Me stae d'r hoed op" wordt in Hanzehat carnaval gevierd. Het Elf-Elf bal is om 21.00 uur in café Baarends met de dweilband 'Kheb wa'k wou'. Er wordt een nieuwe invulling van Prins en Raad van Elf gepresenteerd. Marcel Schouwenaar, van Arti: "We gaan voor een nieuwe insteek. We stoppen met de Raad van Elf omdat er een groter aanbod is dan dat er mee kunnen. Dat worden nu de Artihanzen en dat is niet zozeer aan een vast aantal gebonden. Ze zijn wel allemaal in hetzelfde tenue. De Prins en zijn adjudant blijven. Het moet toch anders. We kijken meer naar de jeugd. Wij van Arti dragen carnaval zeker een warm hart toe. Wij gaan proberen voor de jeugd een ander carnaval neer te zetten op zaterdagavond." Met een Hollandse Avond beginnen de Pikpotters op Kwadendamme traditioneel met carnaval. Zaterdag 17 november wordt 's Lands Welvaren vanaf 21.00 uur het centrum van pret en leut, een feestavond met muziek van De Suskes en Rob van Daal. "Het belooft weer een geweldig feest te worden. Ons motto wordt op 11 november bekend gemaakt.", zegt Jeroen van Sabben, voorzitter van de Pikpotters, "Zaterdag 10 november houden wij onze grote oliebollenverkoop. Daarmee organiseren we de Ouderenmiddag en de drukbezocht Kindermiddag. " Voor de Hollandse Avond, entree € 12,50 inclisief garderobe, zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Carnaval 2019 is van 1 tot en met 5 maart, het Kwartettenbal is op 19 januari 2019 Hanzehat.

Meer berichten