Foto:

Burgemeester voelt zich op haar plek

"Zes weken hier, de tijd gaat snel. Het voelt eerder als zes maanden, zo'n thuisgevoel. Ik denk helemaal niet meer terug aan Brabant, ik ben honderd procent bezig met Goes en Zeeland.

goes - Ik wil mensen ontmoeten, leren, zaken begrijpen. Daar ben ik intensief mee bezig. Dan weet je snel en beter hoe het werkt. Deze functie heeft alles waar ik al jaren gepassioneerd mee bezig ben", zegt Margo Mulder, sinds 12 september burgemeester van Goes, "Ik wil in mijn beginperiode veel buiten het stadskantoor komen om alles te leren kennen. De raadsleden helpen mij daarbij Ik heb hun gevraagd naar plaatsen die zij de moeite waard vinden. Zo kom je overal en kom je veel aan de weet. Zij laten mij de gemeente Goes zien, dat helpt mij enorm." Margot Mulder (49) is geboren in Hendrik Ido Ambacht en is de jongste uit een gezin van negen kinderen. Met haar man Paul woonde zij de afgelopen twee jaar in Den Bosch. Haar dochter Loes (19), woont en studeert in Amsterdam. Margo studeerde Klinische Psychologie in Nijmegen. Voor haar eerste baan als psycholoog in Waalwijk verhuisde zijn naar de gemeente Heusden. 'Ik had altijd wel interesse in maatschappelijke ontwikkelingen en problemen, maar daar bezocht ik voor het eerst een raadsvergadering. Het maakte indruk op mij dat een gemeentebestuur echt over heel veel dagelijkse zaken gaat. Vervolgens sloot ik mij aan bij de toenmalige combinatie van de PvdA en D66, werd er secretaris en bij de volgende verkiezingen werd ik als tweede op de lijst in de raad gekozen." Vanaf 2010 werd Mulder fulltime wethouder van de gemeente Heusden en bleef dat twee termijnen. Dit jaar besloot zij zich niet meer beschikbaar te stellen als kandidaat. "Na acht jaar wethouder in mijn eigen gemeente werd het tijd voor iets anders. Dat moest voor mij iets in openbaar bestuur zijn in een veelzijdige, ambitieuze gemeente. De vacature voor burgemeester van Goes beantwoorde daar aan. Dat je het wordt, dat is best spannend want je weet dat je een van de twee overgebleven kandidaten bent. Woensdag 5 juli, commissievoorzitter Frans van der Knaap belde op met de vraag of ik het ambt wilde aanvaarden. "Ja natuurlijk', was mijn reactie.

Fietsen

Margot Mulder was direct verknocht aan Goes na een aantal verkennende bezoekjes en zij wilde dan ook vanaf haar eerste dag als burgemeester in Goes wonen. "We wonen nu in de Stadspoort, in het centrum. Alles is lekker dicht bij, je kunt zowat alles op de fiets doen en wij fietsen graag."

Meer berichten