Foto:

Verkeershinder door wegwerkzaamheden

Dit weekend is er in Goes verkeershinder door wegwerkzaamheden door gemeente Goes en ProRail. Bij de Ringbrug is een fietstunnel aangelegd maar deze is nog niet in gebruik. Auto's kunnen sinds vrijdagavond weer gebruik maken van de Ringbrug. Vanwege grote werkzaamheden bij de onderdoorgang Van Hertumweg en de spoorwegkruising Buijs Ballotstraat/Patijnweg wordt het treinverkeer stilgelegd.

GOES - Recent is de bestaande infrastructuur rondom de Westhavendijk aangepast voor de aanleg van het bouwproject Westerschans. De aanleg van de fietstunnel Westhavendijk / J.A. van der Goeskade was een groot karwei. De gemeente zette zich in om het werk in een zo kort mogelijke periode uit te voeren, waardoor de overlast beperkt bleef. Tijdens de afsluiting werd de huidige rijbaan en fundering opgebroken, en werd er grond ontgraven. Nu de Ringbrug weer open is worden de toeritten naar de fietstunnel aangelegd. Tevens zijn er afrondende werkzaamheden aan de riolering en wordt gewerkt aan de verharding in de J.A. v.d. Goeskade en Zaagmolenstraat. Volgens planning wordt de nieuwe fietstunnel half 2019 in gebruik genomen, zodat deze al klaar is wanneer de nieuwe supermarkt in de Westerschans opengaat, aldus een woordvoerder van de gemeente Goes. Zolang blijft de fietsomleiding van kracht. Medio 2020 wordt het fietspad langs het kanaal aangelegd.

Spoorwegovergang

Zowel ProRail als de gemeente Goes gaan komend weekend aan de slag op de spoorwegkruising Buijs Ballotstraat/Patijnweg. Terwijl de spoorbeheerder de overgang verbreedt, legt de gemeente vrij liggende fiets- en voetpaden aan. Ook wordt de nieuwe afslagstrook aangesloten voor verkeer dat vanuit de stad rechtsaf de Buys Ballotstraat in wil. Buys Ballotstraat en de spoorwegovergang afgesloten van vrijdag 26 oktober 17.00 uur tot en met maandag 29 oktober 13.00 uur. Bewoners van de Buys Ballotstraat kunnen gewoon bij hun huizen komen. De Parallelweg daarentegen is het hele weekend moeilijk bereikbaar en op zondag zelfs helemaal afgesloten. overlast van geluid, trillingen, licht en stof zijn mogelijk.

Voor de onderdoorgang Terwellegang in de Van Hertumweg zijn inmiddels de 380 benodigde heipalen aan de zuidzijde van het spoor aangebracht, de laatste twaalf palen gaan dit weekend de grond in. Ook worden dan de portalen van het spoor bij de onderdoorgang verplaatst.

Meer berichten