Chris de Stoop vertelt over zijn jongste boek. FOTO: LENNY OOSTERWIJK
Chris de Stoop vertelt over zijn jongste boek. FOTO: LENNY OOSTERWIJK (Foto: Lenny Oosterwijk )

Nog meer cultuur in Goes met Horen, zien en lezen

Goes heeft een nieuwe stichting: Horen, Zien en Lezen. De stichting wil op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten organiseren. In eerste instantie richt ze zich op literaire evenementen.

GOES - Het eerste evenement is een lezing van Chris de Stoop op maandag 22 oktober. In het tropisch bos van Omnium vertelt de Vlaamse auteur, bekend van 'Dit is mijn hof', over zijn laatste boek: 'Wanneer het water breekt'. Tijdens het eerste deel van de avond gaat De Stoop in op het waargebeurde verhaal over een visser en zijn dochter die jaren geleden hun land zijn ontvlucht. Ook gaat het over hun tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee. Niet iedereen overleefde de tocht, anderen werden dokter of ingenieur en weer anderen voelden zich verloren in hun nieuwe thuisland.

Migratie

De Stoop sprak uitgebreid met de visser, zijn dochter en de tientallen migranten en maakte er een aangrijpend verhaal van over migratie, een zeer actueel thema dezer dagen. Na de pauze leest De Stoop een fragment voor en is er tijd voor vragen uit het publiek.
De lezing van Chris de Stoop begint maandag 22 oktober om 20.00 uur. Kaartjes à tien euro zijn te koop bij boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin.

Meer informatie over het boek en Chris de Stoop? Zie www.chrisdestoop.be.

Meer berichten