Wethouder Derk Alssema op het oude topje van de Goese tv-toren dat vroeger 110 meter hoogte in de lucht stak.  FOTO: Leon Janssens
Wethouder Derk Alssema op het oude topje van de Goese tv-toren dat vroeger 110 meter hoogte in de lucht stak. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Het Schenge is weer helemaal als nieuw

In 2013 werd door de gemeente Goes een begin gemaakt met de uitvoering van het Masterplan voor sportpark het Schenge. Ruim twee weken geleden was het grote karwei af en dat werd zaterdag 29 september met een sport- en speldag gevierd.

GOES - Samen met twee kinderen en vlogger, rugbyer Jayjay Boske verrichtte wethouder Derk Alssema de opening:" Het heeft alles bij elkaar een kleine tien jaar geduurd, maar nu is het af. We krijgen veel mooie en positieve reacties, niet alleen van Goesenaren maar ook van bezoekers."

Groen

Het Schenge werd veel toegankelijker gemaakt met goede paden en veel groen. Zowel aan de Noordzijde (Westhavendijk) als Zuidzijde (Geldelooze Pad) zijn twee grote geasfalteerde parkeerterreinen. Bij de zuidelijke ingang werd een openbaar sport- en speelterrein aangelegd.

Openheid

"Het straalt openheid uit. Bossen weg, hekken weg ", zegt wethouder Alssema, "Auto's en fietsen zijn volledig gescheiden en dat is een stuk veiliger vooral voor kinderen. Rondom het nieuwe Open Sportterrein bij de ingang is een freerunparcours aangelegd en daar wordt al veel gebruik gemaakt. Er ligt een basketbalveldj, voetballen in de grote voetbalkooi. In de freerun kun je aan de klimtoestellen allerlei oefeningen doen, er zijn dikke boomstammen voor klim- en klauterwerk. Autobanden, half in de grond, werken als springveren. Een opvallend object is het oude topje van de Goese televisietoren dat hier beklommen kan worden. Bijzonder leuk is dat het freerunparcours mede ontworpen is door de gebruikers zelf."

Goes bewegen

Op sportpark Het Schenge vinden tien georganiseerde verenigingen hun thuishaven. Een aantal clubs kreeg nieuw veld en/of accommodatie. De Goese Mixed Hockey Club en rugbyvereniging Tovaal kwamen samen in een nieuw, groot onderkomen te zitten. Hun speelvelden werden verplaatst zodat beide nu op een heel nieuw sportveld spelen.Korfbal TOGO breidde zijn clubhuis uit en kreeg de beschikking over extra korbalvelden. Het sportpark is dagelijks vrij toegankelijk. Bij de ingangen staan duidelijke informatieborden voor de bezoekers. Er prijkt ook een bordje boven van Verboden Toegang volgens artikel 416 Wetboek vaan Strafrecht. "Dat is bedoeld om op sportpark het Schenge, zo dit nodig mocht zijn, handhavend te kunnen optreden", laat Derk Alssema weten, "Belangrijk is Goes bewegen."

Meer berichten