Leuk Zeeuws lanceert verjaardagskalender. FOTO: PR
Leuk Zeeuws lanceert verjaardagskalender. FOTO: PR (Foto: )

Leuk Zeeuws lanceert verjaardagskalender

De Zeelandbrug, een mosselkotter en de appel- en perenpluk. Deze en negen andere typisch Zeeuwse foto's zijn te zien op de nieuwe verjaardagskalender van Leuk Zeeuws. Ieder plaatje is gecombineerd met een tekening van een Zeeuws boertje en boerinnetje.

GOES – De nieuwe kalender is ontstaan uit een samenwerking tussen twee Goese ondernemers: Franca de Winter van Leuk Zeeuws en Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje. De Goese uitgeverij is niet de enige partner waarmee Franca samenwerkt voor haar bedrijf in Zeeuwse lifestyleartikelen. Sinds de oprichting van Leuk Zeeuws in 2014 werken verschillende zorginstellingen in Zeeland mee aan de realisatie van de collectie. "Cliënten van ATC Scheldestromen in Kapelle maken bijvoorbeeld servies, zeep en jam", licht Franca toe. "En de houten cadeaukistjes en broodplanken komen bij zorgboerderij De Kersenkooi in Kats en Kom us Kieke in Goes vandaan."

"Het Zeeuwse dialect verschilt per eiland en daarom hebben we ervoor gekozen geen tekst te gebruiken. Op die manier is de kalender leuk voor iedereen die Zeeland een warm hart toedraagt." De nieuwe kalender is te verkrijgen via de verkooppunten van Leuk Zeeuws, bij Het Paard van Troje en via www.leukzeeuws.nl.

Meer berichten