'Ik ben het zat!' is bedoeld voor gezinnen die het moeilijk hebben. Met schulden of problemen met alcohol, drugs, gamen of gokken.
'Ik ben het zat!' is bedoeld voor gezinnen die het moeilijk hebben. Met schulden of problemen met alcohol, drugs, gamen of gokken.

'Ik ben het zat'

In het project 'Ik ben het zat!' krijgen Zeeuwse gezinnen die het moeilijk hebben negen tot twaalf maanden lang intensieve begeleiding van een persoonlijke coach. Deze coach helpt de gezinnen concrete stappen te zetten naar een leven met meer geluk en minder zorgen.

GOES - Het project is gestart met de eerste deelnemers, maar er is nog plaats voor meer gezinnen. Het project is een initiatief van het CZW-bureau en een onderdeel van de aanpak 'Laat ze niet (ver)zuipen'. 'Ik ben het zat!' is bedoeld voor gezinnen die het moeilijk hebben. Het gezin heeft bijvoorbeeld financiële problemen of schulden of er is sprake van geen of slecht betaald werk. Daarnaast spelen problemen op het gebied van alcohol, drugs, gamen of gokken. Het project richt zich echter niet op die problemen, maar heeft een positieve focus.
Projectleider Fenna Boeke: "Die positieve insteek vinden we erg belangrijk. Wat gaat er wel goed? Welke wensen en verlangens heeft het gezin? De coach begeleidt de gezinnen om zelf de stappen te zetten om die waar te maken. Ieder succesje, groot of klein wordt gevierd." De reacties van de eerste gezinnen die meedoen zijn positief. Enkele uitspraken van deelnemers: 'De nadruk ligt niet op het probleem, maar juist op het gewone leven.' Het project is op zoek naar meer gezinnen die willen meedoen. Deelname kost de gezinnen niets.

Meer informatie: www.ikbenhetzatzeeland.nl

Meer berichten