Foto: HMDB

Maar je eigen wapenschild in het Historisch Museum

Het Historisch Museum de Bevelanden biedt kinderen (van 6 tot en met 12 jaar) in de herfstvakantie een spannende en creatieve middag.

GOES - Op woensdag 17 oktober kunnen kinderen van 13.00 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.30 uur bij het museum een eigen wapenschild ontwerpen. Om alvast in ridderstemming te komen vertelt de middeleeuwse verhalenverteller Caspar Mulders een spannend verhaal over Robin Hood waarin wapenschilden natuurlijk een grote rol spelen. De kosten bedragen 5 euro per kind. Ouders, verzorgenden, opa's en oma's kunnen in die tijd het museum bezoeken voor 7,50 euro per persoon. Aanmelden vóór 13 oktober via secretariaat@hmdb.nl

Als inleiding vertelt Caspar een bewerking van een van de oudste Robin Hood-verhalen, waarin Robin Hood en zijn vrijbuiters een arme ridder te hulp komen en de snode plannen van de koning en de sheriff dwarsbomen. Een list met wapenschilden speelt hier een niet onbelangrijke rol in. Daarna gaan ze aan de slag om onder leiding van Ginny Rentmeester van In-Perspectief een eigen wapenschild te maken.

Openingstijden van het museum zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten