Zeeuws Verlies overhandigt eerste kaartje van Lief Kindje

Woensdag 3 oktober om wordt aan Dr. Y.W.C.M. van der Plas, gynaecoloog van het ADRZ, de eerste kaart aangeboden van Lief Kindje. Zeeuws Verlies heeft deze kaart ontwikkeld om jonge ouders (en hun omgeving) een steuntje in de rug te geven, wanneer hun baby tijdens zwangerschap of geboorte overlijdt.

GOES - De roze droom spat uiteen en mensen blijven letterlijk met lege handen achter. Ook voor de omgeving heeft dit grote impact. Dat overkomt helaas ook in Zeeland ieder jaar toch een aantal families.

Met deze kaart kunnen ouders en hun omgeving informatie en steun vinden bij Zeeuws Verlies.

Het verlies van een baby is een schokkende ervaring. Er bestaan veel misverstanden over het verlies van een baby tijdens zwangerschap of tijdens de geboorte. Velen denken dat het verlies niet lang zal aanhouden omdat de ouders en omgeving het kindje niet of amper hebben gekend. Dat klopt niet. Het gemis is levenslang en heeft grote impact op het leven van ouders, broers en zusjes en rest van de familie.

Het kaartje wordt aan de ouders aangeboden bij een (vervolg) bezoek aan het ziekenhuis. Zeeuws Verlies is erg blij dat Dr. van de Plas als vertegenwoordiger van de vakgroep Gynaecologie van ADRZ bereid is om dit kaartje in ontvangst te nemen en om het daarna actief aan te bieden aan mensen die dit moeten meemaken.

Meer berichten