Kleine Koala en vriend Hertje
Kleine Koala en vriend Hertje (Foto: Claudia de Wit)

Nodig een schrijver of illustrator uit

De werkgroep Kinderboekenweek van Obs De Zuidwesthoek werkt hard om lezen en het leren waarderen van boeken en alles wat daarmee samenhangt, bij de kinderen in de klas levendig te maken.

Het resultaat is het bezoek van een echte schrijfster en illustratrice. Bovendien organiseert op vrijdagochtend 12 oktober de werkgroep Kinderboekenweek ook nog een echte boekenverkoop op school!

Donderdag 4 oktober komt de schrijfster/illustratrice Leonie van Wel met het prentenboek "Kleine Koala en de Eucalyptus Droom" de kinderen van OBS de Zuidwesthoek in Goes voorlezen. Het is dubbelfeest: Kinderboekenweek en dierendag! Wat heeft Kleine Koala daar veel zin in!

Hij gaat met zijn vrienden (dat zijn alle kinderen van alle groepen) praten over het kinderboekenweek thema van 2018: vriendschap.

Behalve mooie verhalen komen de kinderen als ze boeken lezen soms ook moeilijke onderwerpen tegen. Lezen doe je in je eigen tempo, het geeft rust terwijl je toch wijzer wordt!

Lezen bevordert het vormen van een mening, geeft soms een heel ander beeld en is belangrijk voor jong en oud : In het boek Kleine Koala en de Eucalyptus Droom worden veel onderwerpen aangesneden. Eén onderwerp wordt in de kinderboekenweek belicht: Vriendschap.

Wie geeft Koala goede raad?

Wie is aardig, wie lijkt te vertrouwen? Is het de Chimpansee, de Gelada Baviaan, Hertje of Hans Haai? Kun je op uiterlijk afgaan? Moet je luisteren naar wat anderen zeggen? Heb jij een vriend die alles kan? Moet jouw vriend altijd voor je klaarstaan? Wie is jouw beste vriend?

Met een spannend verhaal en leuke liedjes krijgen in de ochtend de jongste leerlingen veel te horen over wat Kleine Koala met zijn vrienden doet: samen eten, spelen, vissen, verstoppertje spelen, knutselen, reizen...

In de middag krijgen groep 6/7 en 7/8 tips over het maken van illustraties, en een opdracht: schrijf of teken zelf een verhaal!

Meer berichten