De grote modeshow en presentatie nieuwe collectie in de Grote Kerk in Goes is dit jaar van Claes iversen. Op de foto een impressie van vorig jaar. FOTO: LEON JANSSENS
De grote modeshow en presentatie nieuwe collectie in de Grote Kerk in Goes is dit jaar van Claes iversen. Op de foto een impressie van vorig jaar. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

Binnenstad van Goes volledig in het teken van mode

Dit weekend is het 'Goes Modestad' en staat de binnenstad van Goes volledig in het teken van mode. Dit is hét evenement dat de binnenstadkwaliteiten van Goes in de etalage zet. Goes ís een modestad met opvallend veel zelfstandige modewinkels. Van de 50 bekendste luxe damesmodemerken zijn er minstens 35 verkrijgbaar in de Goese modezaken. Dat zie je nergens anders in de wijde omgeving.

GOES - Dat Goes een echte modestad is blijkt al op vrijdag 28 september tijdens het evenement Goes Couture, een jaarlijkse exclusieve en feestelijke avond vol fashion, couture en entertainment. De internationaal befaamde designer Claes Iversen presenteert zijn nieuwe collectie tijdens een wervelende show in het prachtige decor van de Grote Kerk. Tevens tonen acht luxe Goese damesmode zaken hun najaarscollectie tijdens dit bovenregionale event. Tom de Koning, nauw betrokken bij de organisatie: "Wij zijn er twee jaar mee bezig geweest om Claes Iversen naar Goes Modestad te krijgen". Op zaterdag zijn er op de 30 meter lange catwalk in de kerk de gratis te bezoeken shows waarin meer dan Goese 20 modewinkels hun collecties tonen. Voor in de kerk laten diverse beautysalons, kapsters en stylisten de laatste trends voor het nieuwe seizoen zien. Zaterdag kan er ook gedanst worden in de straat bij de ondernemers van de Opril Grote Markte en Magdalenstraat. Just Delirious en 't Rondje laten hun nieuwe collectie zien in flitsende modeshows muzikaal omlijst met begeleiding van de beats van DJextin. Daar zijn beauty demonstraties, lekkere hapjes en drankjes. Dit fashionable dansfeestje duurt tot in de late uurtjes.

Winkels in de St. Adriaanstraat en het Kolveniershof trakteren op een fashionable feestje tijdens hun 'Food & Fashion Event'. Zowel op zaterdag als zondag zijn er ook modeshows te zien op het Schuttershof, is er van alles te beleven in de Papegaaistraat, en is er veel lekkers bij de ondernemers in de Gasthuisstraat. Tijdens de koopzondag op 30 september zijn er modeshows op het Ganzepoortplein en dans demonstraties van BodyAction op de Grote Markt. Goes Modestad is een coproductie van diverse ondernemers op initiatief van Stichting Goes Marketing. Het evenement bevestigt het profiel van Goes als mode- en winkelstad in de regio en draagt bij aan bestedingen. Voorgaande jaren merkte het merendeel van de ondervraagde winkels een directe omzetstijging tijdens dit evenement.

Programma: www.goesisgoes.nl/modestad, facebook Goesisgoes en Instagram

Meer berichten