Hans Visser (van Flairck) en Irena Filippova brengen een prachtige multimediavoorstelling (muziek en schilderijen) op vrijdag 14 september in De Meerwaarde in Waarde. FOTO: Hans Colijn
Hans Visser (van Flairck) en Irena Filippova brengen een prachtige multimediavoorstelling (muziek en schilderijen) op vrijdag 14 september in De Meerwaarde in Waarde. FOTO: Hans Colijn (Foto: HANS COLIJN)

Hollands Glorie in Gouden Eeuw

Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen. Een reis in beelden en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met schitterende muziek en verhalen.

WAARDE - "De Gouden Eeuw is voor Holland de meest indrukwekkende artistieke periode in de geschiedenis", aldus Hans Visser. "In de voorstelling tonen we de allermooiste schilderijen en wordt het leven en werk van verschillende schilders besproken. Denk aan Rubens, Rembrandt, Vermeer, Adriaen Brouwer en Hendrik Avercamp, maar ook aan de eerste vrouwelijke meester-schilder Judith Leyster. Er zijn veel verschillende onderwerpen: politiek, landschap en steden, ijsvermaak, eten en drinken, het boerenleven, notabelen, maar ook erotiek", lacht Visser. Het muziekrepertoire in Hollands Glorie is gevarieerd. Het is een mix van ballades, instrumentals en improvisatie. Ook zijn er een paar zeventiende-eeuwse liedjes en zal het Flairck-verleden van Hans Visser herkenbaar zijn. Wie de geschiedenis kent, begrijpt de actualiteit. Een combinatie van de mooiste schilderijen en prachtige muziek.

Vrijdag 14 sept. om 20.00 uur

De Meerwaarde, Waarde

Info en kaarten:

podiumreimerswaal.nl

Meer berichten