Malibran Quartet. FOTO: T Severens
Malibran Quartet. FOTO: T Severens (Foto: )

Malibran Quartet te horen in De Mythe

anuit hun passie voor kamermuziek richtten Tatiana Samouil, Tony Nys en Justus Grimm in 2008 het Malibran Quartet op. Met haar voorgeschiedenis in de Brusselse Munt heeft het Malibran Quartet een natuurlijke affiniteit met opera en vocale solisten.

GOES - De naam van het ensemble verwijst naar de legendarische operadiva Maria Malibran, die haar passionele leven in het teken van de muziek stelde.

Het kwartet speelt drie bijzondere werken: Voor de pauze het kwartet opus 20 no. 6 van Joseph Haydn en het kwartet opus 101 no. 6 van Dimitri Sjostakovich. Na de pauze het beroemde en prachtige 14e strijkkwartet van Franz Schubert Der Tod und das Mädchen.
Het Malibran Quartet bestaat uit: Tatiana Samouil (viool), Nicolas Dupont (viool), Tony Nys (altviool) en Guy Danel (cello).

Het concert in Theater de Mythe is georganiseerd in samenwerking met Stichting Kamermuziek Zeeland. Deze stichting organiseert concerten met kamermuziek en stimuleert de belangstelling voor klassieke muziek in kleine bezetting in de provincie Zeeland.

zondag 23 september

aanvang 15.00 uur

Theater de Mythe Goes

www.zeelandtheaters.nl

Meer berichten