Goes leert je bewegen. Wethouder Alssema reikte vrijdagavond in het Omnium aan vijf Citytrainers een certificaat uit na hun geslaagde training bij SMWO. FOTO: Leon Janssens
Goes leert je bewegen. Wethouder Alssema reikte vrijdagavond in het Omnium aan vijf Citytrainers een certificaat uit na hun geslaagde training bij SMWO. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Goes heeft vijf nieuwe jonge Citytrainers

Goes leert je bewegen. De Goese Julia Imanse (17), Dylan Rijkhals (16), Karishma Sukraj (15), Dimitri van Haaster (13) en Sharon van Velzen (15) mogen zich Citytrainer noemen. Zij hebben de training bij het SMWO succesvol afgerond en kregen op 7 september een certificaat uitgereikt door wethouder Derk Alssema. De Citytrainers hebben afgelopen periode veel geleerd en vaardigheden ontwikkeld. Nu mogen zij als echte Citytrainer aan de slag.

GOES - Citytrainers zijn zowel actief op sportief gebied als op het gebied van cultuur. Voor beide terreinen is dat belangrijk. Ze helpen bij (sport)activiteiten van SMWO. "Er zijn zeven bijeenkomsten gevolgd door de Citytrainers, plus twee follow-up dagen en zij deden praktijkervaring op", zegt Niels Pielaat van SMWO, "Ze bleven er bij betrokken en het kon ook aan activiteiten gekoppeld worden. De afronding is na drie maanden bijzonder goed te noemen. Zeker als je weet dat de eindopdracht in zwarte T-shirts bij 38 graden hitte werd uitgevoerd." Zo leerden de Goese jongeren om samen met andere organisaties sport & spelactiviteiten te organiseren voor mensen uit hun eigen buurt of netwerk. Er is gewerkt aan vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling op het gebied van zelfvertrouwen, presenteren en les- en leidinggeven. Deelnemende jongeren geven aan dat ze door het project meer betrokken zijn bij hun buurt, hun talent hebben verbeterd en dat ze trots zijn op wat ze hebben bereikt. "Ik heb een mail gestuurd en mocht op gesprek komen. Op de training heb ik theorie en praktijk gedaan", vertelt Julia Imanse, "Op mijn oude basisschool heb ik stage gelopen met gymlessen. Op de laatste schooldag heb ik daar meegeholpen om diverse activiteiten te organiseren." Wethouder van sport, Derk Alssema: "De gemeente Goes heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in sport zoals in het Omnium en de sportvelden. Wat heb je aan al die mooie velden als er niemand komt sporten? Het is de bedoeling dat de mens uit zijn luie stoel komt. Ik denk dat het goed is om activiteiten te organiseren, voor sporten en beweging. SMWO zet jonge mensen er toe aan om dat ook bij anderen in gang te zetten. Het is een goede opleiding waarin ze in korte tijd zelfverzekerder zijn geworden en dan zie je dat het ze lukt. Daar ben ik trots op." Citytrainers worden ingezet bij de Burendag Goes-Oost 22 september, Sportactiviteit Jeugdcentrum Goese Polder 13 september en bij het Sportfeest Het Schenge 29 september.

Informatie Citytrainer via: www.smwo.nl.

Meer berichten