Foto: BuitenZinnig

Mooi weer en veel publiek bij ploegkampioenschappen

Op 8 september zijn de Zeeuwse Ploegkampioenschappen gehouden. De locatie hiervoor was een landbouwperceel van Landbouwbedrijf Ruijs, aan de Meerkoetweg te 's-Heer Arendskerke.

's-HEER ARENDSKERKE - Nadat 's ochtends de ploegers instructie kregen en de gelegenheid kregen om hun ploegen af te stellen in de grond, werd om 12.00 uur de wedstrijd geopend.
Met prachtige weersomstandigheden en onder een ruime publieke belangstelling van zo'n 250 bezoekers is de wedstrijd geploegd door 16 antieke tractoren en ploegen en door 10 moderne tractoren met ploegen.
Tevens werd door 6 leden van de Stichting het Werkend Trekpaard een demonstratie gehouden met het ploegen met trekpaarden, met 2-spannen en enkelspan paarden.
Iedere ploeger moest zijn eigen wedstrijdveld op de juiste manier omploegen. Elke ploeger wordt dan beoordeeld op onder andere: recht en vlak ploegwerk, het voldoende onderploegen van de tarwestoppel, het op de juiste manier aanploegen van de geer die in elk veldje zit en het aanhouden van de juiste ploegdiepte. De omstandigheden voor het ploegen waren prima, er is goed ploegwerk verricht door de deelnemers.
Bij iedere categorie kreeg de 1e prijswinnaar een wisselbeker en voor de nummers 2 en 3 een beker, verder kreeg iedereen een herinneringsaandenken. Ook waren er geldprijzen voor de winnaars, beschikbaar gesteld door de Rabobank Oosterschelde.
De beste (moderne) ploegers worden volgend jaar naar de Nederlandse Ploegkampioenschappen afgevaardigd.

Meer berichten