Ruud Walinga speelt in allerlei kerken door het hele land, maar ook op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen. FOTO: PR
Ruud Walinga speelt in allerlei kerken door het hele land, maar ook op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen. FOTO: PR (Foto: Picasa)

Cabaretier Ruurd Walinga hengelt naar geluk

Cabaretier-evangelist Ruurd Walinga uit Leeuwarden speelt op vrijdagavond 21 september zijn avondvullende voorstelling 'Happen naar de Baas' in de Nicolauskerk aan de Oostkerkestraat 1 in Wolphaartsdijk. De gratis voorstelling begint om 20.00 uur. Inloop is vanaf half acht met koffie en thee. Afsluitend is er een borrel.

WOLPHAARTSDIJK – De cabaretshow is één van de onderdelen van het startweekend van de plaatselijke protestantse gemeente. Niet alleen het hele dorp, maar iedereen die belangstelling heeft is uitgenodigd. Walinga weet als weinig anderen het aloude evangelie in een eigentijds jasje te gieten en aan te tonen waarom het De Blijde Boodschap wordt genoemd. Zijn shows zijn toegankelijk voor super-, rand-, bij- en niet-gelovigen.

In 'Happen naar de Baas' doet hij uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, maar zichzelf. In de show zitten verscheidene liedjes die op zijn cd 'Wie ben jij' staan.

In 'Happen naar de Baas' probeert de cabaretier op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over dromen, wensen en verlangens.

Meer berichten