Op de Open Dag zijn een aantal ambachtslieden aanwezig. Zo vertelt een bierbrouwer over het ambacht en toont zijn werk. FOTO: Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland
Op de Open Dag zijn een aantal ambachtslieden aanwezig. Zo vertelt een bierbrouwer over het ambacht en toont zijn werk. FOTO: Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (Foto: )

Er is van alles te beleven tijdens Open Monumentendag

MIDDELBURG -  Na het succes van voorafgaande jaren houdt Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) ook dit jaar weer een Open Dag in het eigen gebouw, 'Het Schuitvlot', in Middelburg. Op zaterdag 8 september, tijdens de Open Monumentendag, zijn de deuren van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

De dag staat in het teken van 'immaterieel erfgoed in Europees perspectief'. Er zijn demonstraties van ambachten, pop-up lezingen, een 'namenkraam' waar u meer te weten kunt komen over uw eigen familienaam en er zijn activiteiten voor kinderen. Ook het Zeeuws Archeologisch Depot en de 'verborgen' ondergrondse Koude Oorlog-bunker zijn geopend.

Ambachtslieden

Op de Open Dag zijn een aantal ambachtslieden aanwezig. Zo vertellen onder andere een paeremessnijder, een bierbrouwer, een hoedenmaker en een klompenmaker over het ambacht, tonen hun werk en leggen een link met Europa. Het is ook mogelijk een workshop hoeden maken te volgen die zowel geschikt is voor volwassenen als voor kinderen. De kosten zijn 2,50 euro per persoon en de workshops starten om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich vooraf aanmelden via info@scez.nl. Geef daarbij uw naam, het aantal deelnemers, het tijdstip waarop u komt en uw telefoonnummer door.

Rondleidingen

De huisvesting van de SCEZ, Het Schuitvlot, is er een met geschiedenis. In de jaren zestig is het pand gebouwd als brandweerkazerne. Onder het gebouw bevindt zich bovendien een uniek en jong 'verborgen' monument: een bunker uit de periode van de Koude Oorlog. Dit is de voormalige commandopost van de dienst Bescherming Bevolking. Tijdens de Open Dag zijn er rondleidingen door de bunker onder leiding van een gids.

Voor actuele informatie, het volledige programma en de tijdstippen van rondleidingen, lezingen, demonstraties en workshops kijkt u op de website: www.scez.nl.

 

Meer berichten