Dit jaar beloofd een overtreffende editie te worden van voorgaande demonstraties, dus het is zeker de moeite waard om te komen kijken. FOTO: Jelle Swets Fotografie
Dit jaar beloofd een overtreffende editie te worden van voorgaande demonstraties, dus het is zeker de moeite waard om te komen kijken. FOTO: Jelle Swets Fotografie (Jelle Swets Fotografie )

Reddingsdemonstratie op het Banjaardstrand

Op donderdag 9 augustus organiseert de Domburgse Reddingsbrigade een reddingsdemonstratie. Deze demonstratie wordt gehouden in samenwerking met onder andere de KNRM, politie, brandweer en de Belgische Luchtmacht op het Banjaardstrand te Kamperland.

kamperland - Voor geïnteresseerden is dit een unieke kans om kennis te maken met de verschillende taken van deze hulpverleningsdiensten. De demonstratie start om 19.00 uur.

Veiligheid

De Domburgse Reddingsbrigade is verantwoordelijk voor de veiligheid op het Banjaardstrand bij het Noord-Bevelandse Kamperland en werkt daarbij regelmatig samen met andere hulpdiensten. Om bewoners vanuit de regio en toeristen een indruk te geven van de inhoud van deze werkzaamheden en de manieren waarop wij met andere hulpdiensten samenwerken, organiseert de Domburgse Reddingsbrigade elk jaar een demonstratie op het Banjaardstrand.

Helikopter

Aanwezig zijn, onder voorbehoud van eigen inzetten, want we weten natuurlijk op voorhand niet waar en of de hulp van de reddingsbrigade nodig is, Domburgse Reddingsbrigade met verschillende vaartuigen en voertuigen, de KRNM met de reddingboten Koopmansdank en Fred, de Belgische Luchtmacht met een SAR helikopter, de Politie Zeeland West-Brabant met een strandvoertuig en de brandweer van Burgh-Haamstede met hun strandambulance.

Overtreffende editie

Dit jaar beloofd een overtreffende editie te worden van voorgaande demonstraties, dus het is zeker de moeite waard om te komen kijken.

Tijd en locatie

De demonstratie vindt plaats op het Banjaardstrand te Kamperland op 9 augustus. Dit strand is te benaderen via het adres Banjaardweg 1. De demonstratie start om 19.00 en duurt tot ongeveer 21.00. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigade.nl

Meer berichten