In het gekoelde pop-up pretpark van het Omnium Goes kunnen kinderen t/m 24 augustus terecht. Woensdag 8 augustus is het gratis. FOTO: PR
In het gekoelde pop-up pretpark van het Omnium Goes kunnen kinderen t/m 24 augustus terecht. Woensdag 8 augustus is het gratis. FOTO: PR (Foto: PR)

Zomervakantie! Er is genoeg te doen

Zwemmen is van oudsher een favoriete tijdsbesteding, maar met de uitzonderlijk warme zomer van dit jaar loopt het helemaal storm. "Lekker druk en helemaal super deze zomer", zegt Natasja Lokerse van het Wissebad in Wissenkerke. Het Wissebad dat drijft op vrijwilligers heeft nog de ruimte om meer zwemmers welkom te heten.

Kindervakantieweken

Wat de zomervakantie extra bijzonder maakt zijn de evenementen die speciaal voor kinderen en scholieren georganiseerd worden. Zo is het op zaterdag 18 augustus weer Goes Kinderstad vol met coole activiteiten voor jonge en oudere kinderen. In 's-Heer Hendrikskinderen is er van 13 tot en met 16 augustus de kindervakantieweek. Vier dagen die traditioneel starten met hutten bouwen. Ook in Lewedorp mogen de kinderen hutten bouwen, op vrijdag 17 augustus van 10.00 tot 16.00 uur op het veldje achter de school De Leeuwerik. "Zo kunnen de kinderen elkaar weer zien vlak voor de school begint. We leggen verspreid pallets neer, we zorgen dat er spijkers zijn en we houden toezicht. De meeste kinderen nemen hun eigen hamer mee. Ook kinderen van buiten Lewedorp zijn welkom, meestal zijn er zo'n 80 tot 90 deelnemers", vertelt Ruud Verdonk, voorzitter van de organiserende speeltuinvereniging de Wip Wap. Evenementen zorgen doorgaans ook voor versnaperingen, in Lewedorp mogen de kinderen siroop drinken en er is een lunch van frietjes met mayonaise en knakworst. Later op de dag nog popcorn of een suikerspin en een ijsje. Wat een feest! En helemaal gratis dankzij de sponsors.

In Reimerswaal zijn er vandaag 8 augustus op het strandje in Yerseke van 13.30 tot 16.30 uur gratis strandactiviteiten voor groep 1 tot en met 8. Strandspelletjes, ontdekactiviteiten en zandkastelen bouwen. Donderdag 9 augustus zijn er van 15.00 tot 18.00 uur actracties zoals een Adventure Track, Mega Balls, springkussen en marshmellows roosteren in de speeltuin bij de Molster/Tremel in Krabbendijke. Vanaf maandag 13 augustus tot en met vrijdag 17 augustus staan de kindervakantieweken in Kruiningen in het teken van het Wilde Westen.
Weer of geen weer, in het Omnium en subtropisch zwemparadijs in Goes is het de hele zomer door Super Zomer Festival. Met tot en met 24 augustus een pop-up pretpark met onder andere trampolines en springkussens, sport- en spelactiviteiten met minimaal twee clinics per dag zoals klimmen, dansen, voetballen of tennissen en er is het tropisch bos. Er zijn activiteiten speciaal voor kleintjes, maar ook uitdagingen voor grotere durfals. Directeur Bart van den Heuvel: "De speelhal is heerlijk koel en heeft wifi. Een echt oord voor klimaatvluchtelingen. Woensdag 8 augustus stellen we het pop-up gedeelte gratis open".

Meer berichten