Foto: Ricardo Kievit/RK Fotografie
Foto: Ricardo Kievit/RK Fotografie (Ricardo Kievit/RK Fotografie)

Parkeren bij Rescue Vlissingen

VLISSINGEN – Het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, volgende week woensdag 15 augustus, trekt tienduizenden bezoekers. De organisatie vindt het belangrijk dat bezoekers van het evenement comfortabel naar het evenement kunnen reizen en slaat daarom de handen ineen met vervoerspartner Connexxion.

Het advies blijft van kracht om met de fiets te komen. De organisatie heeft diverse fietsparkeerplaatsen ingericht in Vlissingen om de hoeveelheid fietsen te kunnen bergen. Echter is zij terdege bewust dat niet iedereen op de fiets kan komen. Zo worden er enkele duizenden auto's in de stad verwacht. Voorgaande editie blijkt het altijd een probleem te zijn om een parkeerplek vlakbij de boulevard van Vlissingen te vinden. De organisatie hoop met een Parkeer&Pendel regeling in samenwerking met Connexxion de bezoekers te voorzien in voldoende parkeergelegenheid.

Woordvoerder van de organisatie, Dennis Castel; "We vinden het als organisatie belangrijk om duurzaam te investeren in de toekomst. Er komen iedere editie weer veel bezoekers richting Vlissingen. We willen als organisatie dat iedereen comfortabel het evenement kan bezoeken. We hebben hiervoor de samenwerking gezocht met vervoerspartner Connexxion. We zijn er van overtuigd dat bezoekers niet meer uren naar een parkeerplek hoeven te zoeken maar makkelijk kunnen parkeren en binnen aannemelijke tijd op de boulevard kunnen genieten van alles wat Rescue Vlissingen te bieden heeft."

Parkeer en Pendel

Bezoekers van Rescue Vlissingen die over de A58 komen kunnen hun auto gratis parkeren aan de Veerhavenweg in Vlissingen. Komend vanaf de A58 slaat u bij de watertoren van Oost-Souburg linksaf de N58 op richting Havens/Breskens.  
Na aankomst met de auto (vanaf A58), boot of trein reis je dus eenvoudig met de pendelbus van Connexxion vanaf het station naar Rescue Vlissingen. Ook wanneer men gebruik maakt van de trein of vanuit Zeeuws Vlaanderen met de veerdienst aankomt in Vlissingen stapt men in beide gevallen eenvoudig over naar de Pendelbus. 
 
Sigrid Homminga, marketeer van Connexxion; "Rescue Vlissingen is nog steeds een groeiend evenement. Als vervoerspartner in Zeeland weten we hoe belangrijk comfortabel reizen is, zeker naar een evenement. We zijn er van overtuigd dat we met deze Parkeer&Pendel dienst voor bezoekers een perfecte oplossing hebben gecreëerd voor bezoekers van Rescue Vlissingen."

Om de 10 minuten

Parkeren voor het evenement is gratis op het voormalige Veerplein van de PSD, vlakbij het station in Vlissingen.  De pendeldienst richting het centrum van Vlissingen staat klaar aan de voorzijde van het station. Iedere 10 minuten vertrekt daar de pendelbus.  Een retourkaartje voor de Pendelbus kost  4 euro per persoon van 12 jaar en ouder. Op dit kaartje kunnen maximaal drie kinderen tot 12 jaar gratis mee reizen.  Contant betalen of pinnen is beide mogelijk. Kinderen van 0 tot 4 jaar reizen altijd gratis. Een enkele rit met de OV-chipkaart kost 2 euro. Alle informatie over het openbaar vervoer is te lezen op rescuevlissingen.nl/openbaarvervoer
 
 

Meer berichten