Foto:

Jumpin' De Weel, hippisch evenement

De Ambachtsherenijk in Nisse is van dinsdag 31 juli tot en met zondag 5 augustus het decor van het grootste Zeeuwse hippisch evenement: Jumpin' De Weel. Rondom het terrein wapperen vele Zeeuwse vlaggen strak in de wind. Er is een groot tentencomplex opgebouwd om de circa vijfhonderd paarden, hun berijders, begeleiders en aanhang een gastvrij onthaal te bieden.

door Leon Janssens

NISSE - Kees Willeboer, voorzitter van Jumpin' De Weel, een organisatievorm die onder PSV De Weelruiters hangt. "Het is een aparte organisatie want de voorbereiding én de begroting van Jumpin' De Weel overstijgt vele malen die van De Weelruiters. Wij bieden een mooi programma met op zaterdag 4 augustus een grote fair met tal van activiteiten voor jong en oud. De entree is gratis, auto parkeren is betalen." Vorige week steeg de temperatuur naar 35 graden en wat dat betreft mag het van Kees deze week wat koeler zijn. "Alhoewel, paarden kunnen beter hogere temperaturen aan dan mensen. Maar alles verloopt volgens schema, de zaak staat goed op de rails. We hebben wel een scenario voor extreem warm weer zoals extra water en schaduw voor mens en dier."

Jumpin' De Weel beleeft haar zeventiende editie en ontstond indertijd uit een tweedaagse springwedstrijd. "In die tijd hielden wij Indoor Zeeland in de Zeelandhallen, maar dat is gestopt. Alle aandacht ging toen naar Jumpin' De Weel en dat is uitgegroeid tot het bekendste evenement op de nationale hippische kalender. Het zou nog wel groter kunnen maar we willen het graag gezellig houden." Er wordt veel publiek verwacht, 25.000 bezoekers waarvan alleen al op zaterdag 10.000. Om dit in goede banen te leiden zijn er vrijwilligers nodig. "En die zijn er, meer dan vierhonderd", laat Willeboer weten, "Alle werkzaamheden door vrijwilligers verlopen in goede sfeer. De verkeersafwikkeling, hulpdiensten, beveiliging, alles is goed geregeld. Voor de deelnemers die bij hun paarden blijven en op de camping overnachten is er een ontbijt." Informatie:

www.jumpindeweel.eu

Het evenement trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers. Om het aantrekkelijk te maken voor een breed publiek worden er verschillende aanvullende activiteiten georganiseerd. Er is een streekmarkt met allerlei leuke artikelen. Verder is er jaarlijks een gevarieerd aanbod; oogstdemonstraties, uiteenlopende diersoorten zoals Alpaca's, ezels en konijnen. Spectaculaire shows en diverse demonstraties. Natuurlijk is er ook allerlei lekkers te eten en te drinken, kortom, het is volop genieten bij Jumpin' De Weel.

Meer berichten