Anneke Schraa sprak namens de campinggasten van De Veerhoeve in Wolphaartsdijk tijdens de raadsvergadering de Goese gemeenteraad toe: "Laten we samen deze fout herstellen". FOTO: Leon Janssens
Anneke Schraa sprak namens de campinggasten van De Veerhoeve in Wolphaartsdijk tijdens de raadsvergadering de Goese gemeenteraad toe: "Laten we samen deze fout herstellen". FOTO: Leon Janssens (Foto: )

'Wat ze ons flikken gaan we niet pikken'

'Camping de Veerhoeve moet blijven' staat er aan twee kanten op een groot bord op een auto voor het Stadskantoor Goes. Om kracht bij te zetten staat er een gebalde vuist naast.

door Leon Janssens

GOES - De campinggasten van camping De Veerhoeve in Wolphaartsdijk zijn donderdag in grote getale naar de raadsvergadering gekomen om hun eisen kracht bij te zetten en de gemeente Goes te bewegen een andere koers te kiezen. Maar het lijkt eenrichtingsverkeer, camping De Veerhoeve transformeert tot luxe vakantiepark de Visserskreek. Het vorige jaar gewijzigde bestemmingsplan staat dit toe.

De eigenaar van camping de Veerhoeve, Leisure2B, gaat het gebied van de camping en de twee kavels ten zuiden van de camping herontwikkelen. De bestaande standplaatsen op de camping maken plaats voor 250 tot 300 recreatiewoningen. De huidige bedrijfsvoering acht de eigenaar niet rendabel. Er ontstonden ongewenste ontwikkelingen zoals illegale bewoning, niet toegestane uitbreidingen op vaste staanplaatsen en veroudering van het caravanpark. De financiën waren niet geheel op orde waardoor onder meer het algeheel onderhoud van de camping achterstand heeft opgelopen. Op 12 juni 2018 heeft de eigenaar van de camping de huur opgezegd per eind 2019. Dit heeft tot grote onrust geleid bij de huidige campinggasten. Die voelen zich overvallen door deze plannen die op vrij korte termijn gestalte krijgen. Velen staan er al jaren, generaties brachten er hun vakantie door.In de Goese raadszaal waren de campinggasten gekomen met protestborden zoals 'Wat ze ons hier flikken gaan we niet pikken' die duidelijk de gevoelens van de Veerhoeve gasten overbrachten. Namens hen voerde Anneke Schraa het woord met een pittig én emotioneel betoog en deed een appel aan de gemeente Goes. "Wij minder draagkrachtigen moeten wijken, mensen met geld gaan voor Jan Modaal. Wij willen met alle betrokkenen spreken om tot een oplossing te komen. Laten we samen deze fout herstellen. We willen met alle betrokkenen een toekomst voor de Veerhoeve vormgeven waarin ook plaats is voor ons. Binnen de uitbreidingsplannen moet zoiets toch mogelijk zijn?"

Geen partij

Wethouder Meeuwisse liet weten dat de gemeente de plicht heeft om bouw- en sloopvergunningen in behandeling te nemen. Voldoen deze aan de eisen van het bestemmingsplan dan wordt vergunning verleend. In de relatie tussen de huidige huurders en de eigenaar is de gemeente geen partij.

Meer berichten
CustomHtml_1