De passie voor Peeland van Marian Slingerland is de natuur.
De passie voor Peeland van Marian Slingerland is de natuur. (Foto: Marjan Slingerland: "Na meer dan dertig jaar hier zijn wij en onze kinderen echt verknocht aan Peeland." (FOTO: LEON JANSSENS))

Passie voor Peeland van Marian Slingerland

Haar ouders kochten in 1984 een caravan om rond te gaan rijden in Zeeland, Burgh Haamstede en omgeving. "Ze kwamen op De Paardekreek in Kortgene terecht. Ze hadden een hond en die werd niet overal toegelaten", weet Marian Slingerland (1962).

KORTGENE - "Wij gingen zelf ook mee. Later kochten wij we een vouwwagen en hadden gelijk een seizoenplaats. Leuk, met twee kinderen, meisjes, stonden we dicht bij de speeltuin en het oude zwembad. Er kwam gezinsuitbreiding en wij kochten een stacaravan en stonden achterin 'het bos'. Het was wel een eind lopen maar het was leuk. We hadden een eigen toilet, wel zo prettig. Na een paar zomers gingen we in de winter op een zondag kijken hoe je spul er bij stond. Op De Paardekreek heette dat 'Luchtdag'. Er stond water in de lamp en dat was einde verhaal. We stonden zo graag op die mooie ruime plek dat we een nieuwe caravan kochten." De familie Slingerland reed heen en weer naar Zevenhuizen maar in de zomer bleven ze zes weken. "Als wij op de camping waren hadden we van thuis alles bij, het was een optocht van paarden, fietsen en skelters. Liepen we 's avonds een rondje door Kortgene dan riepen de mensen: "Kom maar hier met je paarden, hier is hoog gras'. Ja, de kinderen speelden volop, het was hun tweede thuis. We hebben zes kinderen en de vijfde zou in de zomervakantie geboren worden. Zij is in Zevenhuizen geboren en na vijf dagen, en verantwoorde verzorging voor moeder en kind, vertrokken we naar Peeland. Ze was de jongste bewoner ooit op de camping. Daar veel reacties gehad, het was een bijzonder leuke tijd. Die dochter heeft hier nog leren waterskiën en is verknocht aan Zeeland." Na de stacaravan kwam er een huisje op De Paardekreek en inmiddels in Marian neergestreken in Kamperland waar zij op Veerweg 71 in Funny Day een Bed&Breakfast begon. De passie voor Peeland van Marian is de natuur. "En de vriendelijkheid, de dagelijkse groet. En uiteindelijk ontdek je steeds weer nieuwe dingen. Fietsen buitendijks langs de Oosterschelde, of door naar Domburg. Het ligt hier allemaal binnen bereik. En mijn dochters zeggen dat je hier zo fijn kunt winkelen. Het bevalt hen allemaal goed. Ik loop graag langs Gasterij Rubens, zo'n mooi zicht op Veere. Een bal mee voor mijn hond Vera; zij houdt ook van Peeland."

Meer berichten
CustomHtml_1